Meditatii

Pentru ce alergi?

finish-line1 Corinteni 9:24-27

Pentru ce premiu alergi?

Totii oamenii alearga spre un tel, un ideal, cu totii avem vise si dorinte, impliniri ce vrem a fi indeplinite, dar care nu aduc bucurie, sau aduc o bucurie false pentru lucrurile muritoare si materiale ale lumii. Pavel avertizeaza atat pe corinteni cat si pe noi, puneti-va intrebarea aceasta, pentru ce alerg eu in prezent? Ce doreste inima mea? Doresc eu precum David spune in Psalmul 27:4 “Un lucru cer de la Domnul şi-l doresc fierbinte: aş vrea să locuiesc toată viaţa mea în Casa Domnului, ca să privesc frumuseţea Domnului şi să mă minunez de templul Lui.” , este inima mea o inima care doreste voia Lui Dumnezeu?

Pavel da aceasta explicatie corintenilor datorita faptului ca jocurile olimpice si jocurile istmice erau foarte indragite de catre greci, iar pentru a putea intelege cel mai bine si a da o comparatie pe masura, Pavel se foloseste de aceasta dragoste a grecilor pentru a le arata ca trebuie sa alerge astfel incat sa castige premiul.

Iata cateva intrebari care am putea sa le punem:

-Cum alergam noi?

-Avem credinta ca v-om castiga premiul?

-La ce premiu ne asteptam?

Dumnezeu poate sa ne transmita si prin mesajul acesta, faptul ca este nevoie mare de JERTFIRE! Trebuie sa ne purtam crucea, trebuie sa-l urmam pe El in tot si toate. Fara de acest “antrenament” cum putem inainte? Cum putem merge inainte in aceasta alergare daca nu ne jertfim?

Pentru o idee, haideti sa ne imaginam cum ar fi programul unui atlet, unul care alearga pe distanta scurta la jocurile olimpice, de mic este pus zilnic in antrenament, nu poate manca tot ce vrea, si se poarta aspru cu corpul sau. Acesta este un antrenament pentru a putea alerga astfel incat sa primeasca premiul. Si ce castiga acest atlet? O medalie de aur care defapt nu este de aur, ce castigam noi? O dulce si minunata viata in prezenta Creatorului si Regelui.

Un lucru este limpede, atata timp cat alergam cu ochii atintiti la premiu si nu dam atentie lucrurilor de jos, nu dam atentie problemelor, incercarilor, alergarea noastra va fi una autentica si placuta inaintea lui Dumnezeu. Si in final aceasta ar trebuii sa ne dorim, sa fim placuti Lui si nu oamenilor. Alearga astfel incat sa primesti premiul! Alearga cu ochii atintiti la cruce! Alearga, alearga, alearga! Alearga spre biruinta! Alearga astfel incat sa primesti cununa! Haideti sa fim “credinciosi pana la moarta, si vom primi cununa vietii.”

Tinand sus Cuvantul vietii,
In luminile tariei,
Vor primi toti concurentii
O cununa a bucuriei.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button