DevotionaleEditoriale

Jefuitorul de vise

rtDumnezeu ne-a dat o singură viaţă pe care o putem trăi doar o data. Doar 24 de ore pe zi şi 60 de secunde pe minut. Uneori pare că minutul durează o veşnicie, alteori trece ca o clipire din ochi. Timpul nu poate fi dat înapoi, greşelile rămân în trecut. Dar trecutul nu înseamnă  nici prezent şi nici viitor. „Cei mai multi trăiesc zile; puţini trăiesc viaţa” (Nicolae Iorga)

„Jefuitorul de vise”, adica diavolul, are metodele lui specifice de a ne distrage de la planul lui Dumnezeu de a ne trăi viaţa. Nu poţi TRĂI viaţa în resentiment, în mânie, în ură… nu poţi să te bucuri de ziua de azi dacă nu te-ai iertat pentru ce ai facut ieri. Nu poti sa mergi la biserica daca tu crezi ca toţi te privesc de sus, ca toţi te judecă pentru cine eşti. Nu poţi să visezi la un VIITOR dacă nu te-ai împăcat cu TRECUTUL. Căci “trecutul este uşa viitorului”, precum zicea Bogdan Petriceicu Haşdeu.

De multe ori trebuie sa stăm faţă în faţă cu greşelile din trecut. Satan are mereu grijă sa ne amintească păcatele noastre şi să ne atace când suntem mai vulnerabili şi acolo unde avem înclinaţie spre păcat. Dar tu nu îi lăsa poarta deschisa! Închide-i-o în nas! Ai puterea aceasta. Ia Cuvantul lui Dumnezeu şi întoarce vorba diavolului. Dumnezeu spune ca suntem liberi şi să fim tari (Galateni 5: 1), că păcatele noastre, odata mărturisite, sunt iertate (1 Ioan 1: 9). Faci parte dintr-un popor ales, dintr-o seminţie aleasă! (1 Petru 2: 9) Eşti special.

Aminteşte-ţi că Dumnezeu NICIODATA nu te frânge. El NICIODATĂ nu îţi fură visele! El vrea sa îţi dea un VIITOR şi o NĂDEJDE (Ieremia 29: 11). Când Satan îţi supune că slab şi fără putere, tu spune-i: „Pot totul in Hristos care mă întăreşte.” (Filipeni 4: 13).

Satan îţi spune mereu că eşti un copilaş naiv şi îţi dă o palmă ca să-ţi arate că viaţa e prea dură pentru visele tale copilăreşti, nu lăsa ca Satan sa îţi fure visele! Când totul pare prea mult ca să poţi purta, aruncă asupra Lui tot ce te frământă, şi El va purta de grijă (1 Petru 5: 7). Încrede-te în El, şi El va lucra! (Ps 37: 5). Şi oare care e mincinosul: Dumnezeu sau Satan?

Nu-i aşa că e ciudat? Mai de grabă renunţăm la vise şi la sperantă, în loc să renunţăm să suferim şi să ne amăgim. Credem de multe ori că Dumnezeu stă la pandă să ne lovească, dar nu e deloc aşa. “Căci Unul singur e BUN!”, zicea Isus (Marcu 10: 18). El ne spune în Iacov 1:9 <<Nu ţi-am dat Eu oare porunca aceasta: „Întăreşte-te şi îmbărbătează-te”? Nu te înspăimânta şi nu te îngrozi, căci Domnul Dumnezeul tău este cu tine în tot ce vei face.”>>

Ai încredere în Dumnezeu! El te-a răscumpărat şi TE IUBEŞTE!

Show More
Banner Pozitie 4 (liber)

Related Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Close
Back to top button