Editoriale

Un semnal de alarmă pentru tineri

imagesPrivesc în jur şi observ o goană tot mai accentuată după fericirea de moment. Sunt şocată să întâlnesc la fiecare pas inimi strivite sub bocancii nemiloşi a unor inimi crude, flămânde după plăceri vinovate. Strigăte de disperare se aud din sufletele frânte, plecate până la pământ. Pentru unele persoane jocul cu sentimentele altora a ajuns să fie un hobby, o distracţie.

Dragul meu cititor, obişnuieşti şi tu să faci astfel de lucruri? Eşti plin de satisfacţie atunci când laşi în urmă lacrimi şi disperare? Dacă da, ascultă-mi în această seară sfatul: Opreşte-te din acest mers nebun căci toate-n viaţă se plătesc! Toate! Recent îmi spunea cineva despre un om care în tinereţe şi-a permis să se joace cu sentimentele fetelor, dar acum plăteşte tragic: nu cu mult timp în urmă a condus pe ultimul drum pe doi dintre copiii săi ajunşi la o vârstă frumoasă. Merită??? Chiar vrei ca atunci când viaţa îţi va fi mai dulce să te ajungă greşelile din tinereţe? Vei vrea să plăteşti atât de scump plăcerile de moment care acum îţi hrănesc orgoliul, însă mai târziu îţi vor aduce doar ruşine, amar şi o reputaţie proastă?

Vorbeam odată cu o persoană care a căzut victimă unei persoane nemiloase ce şi-a permis să se joace cu sentimentele ei ca cu o minge. De atunci viaţa ei n-a mai fost aceeaşi. Îmi spunea: „Mi-am pierdut toată demnitatea în faţa lui. Când a reuşit să-mi capteze atenţia, şi-a arătat adevărata faţă. Când mă îndrăgostisem cu adevărat, el mi-a întors spatele, aruncându-mi cuvinte urâte ce mi-au adus doar suferinţă”.  Gândeşte-te că din fiecare inimă strivită astfel se aud strigăte de disperare. Uneori durează luni sau chiar ani ca o astfel de persoană să-şi revină. Nu-ţi este îngăduit să-ţi baţi joc de o persoană care este răscumpărată cu acelaşi preţ cu care ai fost şi tu răscumpărat! „Ceea ce seamănă omul aceea va secera” spune Biblia în Galateni 6:7.

Însă, dragul meu cititor, dacă nu eşti cel care a provocat suferinţa, ci cel care a căzut victimă, vreau să te încurajez să-ţi pui încrederea în Dumnezeu! Pentru că „…toate lucrurile lucrează spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu…” (Romani 8:28).  Ia acest lucru nu ca pe o suferinţă fără rost, ci ca pe o lecţie din care să înveţi lecţii preţioase! Iar data viitoare, înainte de a începe o relaţie de prietenie cu cineva, asigură-te întâi că acesta este şi planul lui Dumnezeu!

Show More

Related Articles

4 Comments

  1. e foarte frumos articolul..si eu am suferit luni din cauza, caci nu am stiut daca persoana aia merita iubita sau nu..si am plans luni..vroiam sami iau viata..o uram..dar ii multumesc lui Dumnezeu ptr ca el a lucrat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button