StiriStudii/Cercetari

Studiu: Penticostalii reprezintă peste 70% dintre protestanţi la nivel mondial

penticostaliRevista creştină braziliană “Mensageiro da Paz” a publicat un raport special care scoate în evidenţă faptul că penticostalii sunt cel mai mare segment al protestanţilor, potrivit site-ului actualidad.noticiascristianas.me. Conform raportului, din cei 900 de milioane de protestanţi, 70% sunt numai penticostali, aproximativ 630 milioane împrăştiaţi pe cele patru colţuri ale pământului.

Ȋn Brazilia, numărul de membri ai bisericilor penticostale este în creştere. Recensământul din 2012 realizat de IBGE (Institutul Brazilian de Geografie şi Statistică) a remarcat creşterea în toate regiunile din Brazilia, menţionând că „Biserica Adunarea lui Dumnezeu reprezintă cea mai rapidă creştere”.

Din totalul populaţiei din Brazilia, 22,2% sunt numai evanghelici, iar un număr de peste 13,3% reprezintă besericile penticostale, reprezentând mai mult de 25 milioane de membri care provin din următoarele denominaţiuni: Adunările lui Dumnezeu, Dumnezeu este iubire, Brazilia pentru Hristos, Congregaţia Creştină Braziliană, Foursquare Church, New Life Church şi altele.
Studiul afirmă că în anul 2025 penticostalii vor reprezenta peste un miliard din totalul populaţiei la nivel mondial, ceea ce reprezintă 45% din totalul creştinilor – inclusiv catolici, ortodocşi şi protestanţi în general.

Dale Stoffer, profesor de teologie istorică şi decan al Seminaruli Teologic din Ashland, Ohio, a declarat că în anii 1960 a avut loc o mare mişcare a penticostalilor.

Ȋn ultimele decenii, „creşterea explozivă” a penticostalilor s-a observat în special în Africa, America Latină şi Asia. Un alt sondaj realizat în anul 2006 arată că majoritatea evanghelicilor din Brazilia au fost identificaţi ca fiind penticostali.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

3 Comments

  1. Faptul ca ,,majoritatea evanghelicilor din Brazilia au fost identificaţi ca fiind penticostali”…, cred ca este un lucru bun. Felicitari celor care evanghelizeaza chiar daca ei sunt penticostali. Mai bine sa creasca numarul penticostalilor decat numarul celor rai.
    ana
    anatatarandras.com

  2. Si din numarul acesta mare cat la suta sunt penticostali autentici? Foarte putini, nu degeaba este scris „multi chemati, putini alesi”. Vorbesc ca unul care cunosc mersul dureros al crestinilor din ziua de azi.De altfel si eu sunt penticostal dar nu sunt penticostalul autentic care tine calea ingusta, care face doar ceea ce este scris in Biblie.Ce folos ca sunt un numar atat de mare si totusi multi vor merge in iad amagiti de invataturi stricate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button