Povestiri cu Talc

La ce bun să citesc Biblia?

reading-the-bible-300x195Povestea este spusă de un bătrân care a trăit într-o fermă din munţii zonei estice din Kentucky împreună cu nepotul său. În fiecare dimineaţă, bunicul se trezea devreme stând la masa din bucătărie citind din vechea sa Biblie. Nepotul său, care vruse să fie exact ca el, a încercat să îl imite în orice fel în care putea.

Într-o zi, nepotul a întrebat: „Bunicule, încerc să citesc Biblia exact ca tine, însă n-o înţeleg, şi ceea ce înţeleg, uit cum închid cartea. La ce bun să citesc Biblia?” Bunicul s-a întors liniştit de la punerea cărbunelui în sobă şi a spus: „Ia acest coş de cărbune la râu şi adu un coş cu apă!”

Băiatul a făcut aşa cum i s-a spus, deşi toată apa s-a scurs înainte să ajungă acasă. Bunicul a râs şi a spus: „Va trebui să te mişti mai rapid data viitoare” şi l-a trimis iar la râu cu coşul pentru o altă încercare.

De data asta, băiatul alergă mai rapid, dar, din nou, coşul era gol înainte să ajungă acasă. Fără suflare, i-a spus bunicului că era „imposibil să cari apă în coş” şi a mers să ia o găleată în locul său. Bătrânul a spus: „Nu doresc o găleată de apă. Vreau un coş de apă. Poţi face asta! Doar că nu ai încercat îndeajuns de mult”, şi ieşi pe uşă pentru a-l privi pe băiat încercând din nou.

Acum, băiatul ştia că acest lucru era imposibil, dar dorea să arate bunicului că, deşi alerga cât de repede putea, apa se scurgea înainte să se îndepărteze de tot. Băiatul puse apă şi fugi tare, însă, când ajunge la bunicul său, coşul era din nou gol.

Fără suflare, el spuse: „Vezi, bunicule, este fără folos!”

Bătrânul spuse: „Deci, crezi că asta e fără folos? Uită-te la coş!” Băiatul privi coşul şi, pentru prima oară, realiză că coşul arăta diferit. În loc de coş murdar de cărbuni era unul curat. „Fiule, asta se întâmplă când citeşti Biblia. S-ar putea să nu înţelegi sau să memorezi totul, însă, când citeşti, te va schimba dinăuntru spre dinafară.”

Asta e lucrarea lui Dumnezeu în vieţile noastre…să ne schimbe dinăuntru spre dinafară şi să ne transforme lent în imaginea Fiului Său. Acesta este locul în care Duhul Sfânt vine şi joacă rolul important.

„Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăişuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul şi duhul, încheieturile şi măduva, judecă simţirile şi gândurile inimii. Nicio făptură nu este ascunsă de El, ci totul este gol şi descoperit înaintea ochilor Aceluia cu care avem a face.” Evrei 4:12-13

Tradus cu permisiune pentru TotalSchimbat.ro, de pe TurnBackToGod

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

2 Comments

  1. Minunat mesaj de incurajare in a citi Biblia!

    „Cartea aceasta a legii sa nu se departeze de gura ta; cugeta asupra ei zi si noapte, cautand sa faci tot ce este scris in ea; caci atunci vei izbandi in toate lucrarile tale, si atunci vei lucra cu intelepciune.” Iosua 1:8

    1. Cuvântul lui Dumnezeu trebuie luat prin descoperire, căci litera omoară dar Duhul dă viaţă. Iar fiecare şi-a făcut o părere într-un fel sau altul, lucru ce a cauzat mulţimea de religii care au dus la înfiinţarea atâtor biserici, ca şi cum ar avea o ideie mai bună ca Dumnezeu. Însă toate acestea au cauzat marele număr de secte: catolici, ortodocşi, baptişti, penticostali, adventişti, etc. care ne fiind în Biblie, au fost inspirate din iad. În Fap.11.26 denumirea de creştin era suficientă, dar oamenii au adăugat la creştin, adică creştin plus ceva …dar acele adaugiri: ortodox, baptist…sunt anticriste (vezi Apoc.22.18).
      Poate cineva întreabă, la ce adunare să meargă ? Domnul Isus a zis „Eu voi zidi biserica Mea”, iar astfel de biserici sunt în toată ţara şi peste tot, ele se numesc biserica creştină din Antiohia (sau localit. unde este). Ele sunt clădite pe temelia apostolilor şi proorocilor, nu sunt mari numeric, ca pe vremea Domnului Isus.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Close
Back to top button
Close
Close