Povestiri cu Talc

Biserica, muntele și mallul

Credința care mută munții

foto: agilestrides.com

O adunare de credincioși de la poalele munților Great Smoky din America au construit un nou lăcaș de închinare pe o bucată de teren primită din partea unui membru al bisericii. Cu zece zile înainte de inaugurarea noii case de rugăciune, un reprezentant al inspectoratului de stat în construcții l-a informat pe pastor că dimensiunea parcării nu era în conformitate cu cea a clădirii. Drept urmare, noua biserică nu putea fi deschisă decât în momentul în care dublau numărul locurilor de parcare.

Din nefericire, cu toate că biserica avea o parcare de dimensiuni reduse, folosiseră fiecare centimetru din terenul lor, cu excepția muntelui în fața căruia era construită. Pentru a mări parcarea ar fi trebuit să mute muntele.

Cutezător, duminică dimineața, pastorul a anunțat că în acea seară se va întâlni cu toți membrii care aveau „credință care mută munții”. Urma să aibă împreună o întâlnire de rugăciune pentru a-I cere lui Dumnezeu să mute muntele din spatele clădirii și să le ofere suficienți bani pentru a acoperi costurile pavării și vopsirii parcării înainte de slujba de inaugurare. Dechiderea trebuia să aibă loc peste o săptămână.

La ora hotărâtă, 24 din cei 300 de membri ai bisericii s-au adunat la rugăciune. S-au rugat timp de aproape trei ore. La ora 22, pastorul a încheiat printr-un „Amin!”. „Vom avea deschiderea duminica viitoare, așa cum am programat”, i-a asigurat el pe toți cei prezenți. „Dumnezeu nu ne-a dezamăgit până acum și am credință că va fi credincios și de această dată”.

Ziua următoare, în timp ce studia în biroul său, pastorul a auzit un zgomot puternic la ușă. Când a spus „Intră”, pe ușă a intrat un maistru în construcții cu înfățișare robustă, dându-și șapca jos.

 „Vă rog să mă scuzați, domnule pastor. Vin din județul învecinat, fiind trimis din partea companiei de construcții ACME. Construim acolo un mall imens și avem nevoie de niște balast. Ați dori să ne vindeți o parte din muntele care se află în spatele bisericii ? Vom plăti balastul și vom pava gratis toate zonele din jur dacă ni-l puteți da imediat. Nu putem înainta lucrările până nu avem balastul, pe care apoi trebuie să îl lăsăm să se taseze corespunzător. Avem nevoie urgentă de el.”

Biserica a fost închinată Domnului duminica următoare, conform planului. În acea dimineață, la slujbă au fost mai mulți membri cu o „credință care mută munții” decât fuseseră cu o săptămână înainte.

Tradus de la sursa: www.gatewaytojesus.com

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button