Povestiri cu Talc

Dumnezeu: Tatăl desăvârșit

Un rege care nu credea în bunătatea lui Dumnezeu avea un rob care, indiferent de împrejurări, îi spunea: “Domnul meu, nu fi descurajat. Tot ce face Dumnezeu este desăvârșit, fără greșeli!” Într-o zi, pe când mergeau la vânătoare, un animal sălbatic s-a aruncat asupra regelui. Deși robul a reușit să îl omoare pe animal, regele a rămas în final fără un deget.

via turnbacktogod.com

Înfuriat și fără pic de recunoștință față de robul care i-a salvat viața, nobilul l-a întrebat: “Este Dumnezeu bun? Dacă El era bun, nu aș fi fost atacat și nici nu aș fi rămas fără deget.” Robul i-a răspuns: “Domnul meu, în ciuda acestor lucruri, tot ce pot să îți spun este că Dumnezeu este bun și la El se află răspunsurile. Tot ce face Dumnezeu este desăvârșit. El niciodată nu greșește!” Indignat de răspuns, regele a ordonat aruncarea robului în temniță.

După o vreme, regele a ieșit la o altă vânătoare și a fost luat prizonier de către sălbatici care aduceau sacrificii umane. Făcând pregătiri la altar pentru sacrificarea regelui, sălbaticii au observat că victimei îi lipsea un deget, așa că l-au eliberat. Conform ritualului, nu se puteau aduce zeilor sacrificii cu metehne.

Îndată ce a ajuns la palat, regele a poruncit eliberarea robului său pe care l-a primit cu dragoste. “Dragul meu, Dumnezeu a fost foarte bun cu mine! Aproape am fost ucis de sălbatici, dar am fost eliberat din pricina degetului care-mi lipsește! Dar am o întrebare: dacă Dumnezeu este atât de bun, de ce m-a lăsat să te arunc în temniță?”

Robul i-a răspuns: “Domnul meu, dacă mergeam cu tine la vânătoare, aș fi fost sacrificat în locul tău, deoarece mie nu-mi lipsește niciun deget. Așa că amintește-ți că tot ce face Dumnezeu este desăvârșit. El niciodată nu greșește.”

Adesea ne plângem de viață, de lucrurile neplăcute care ni se întâmplă, uitând că nimic nu este la întâmplare și că orice lucru se întâmplă cu un scop. În fiecare dimineață, oferă-I lui Dumnezeu întreaga-ți zi, nu fi grăbit. Dumnezeu este Tatăl desăvârșit.

Cere-I lui Dumnezeu să-ți inspire gândurile, să-ți călăuzească acțiunile și să îți ușureze stările sufletești. Să nu îți fie teamă! Dumnezeu niciodată nu greșește! Știi de ce aceste gânduri ți se adresează ție? Sincer, nu știu, dar Dumnezeu știe, pentru că El niciodată nu greșește. El este Tatăl desăvârșit și El Se folosește de oameni imperfecți.

Calea lui Dumnezeu și Cuvântul Său sunt desăvârșite, fără cusur. El este Calea tuturor celor care se încred în El.

Material tradus cu permisiune de pe TurnBackToGod

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button