ExternePoliticStiri

Coaliția pentru Familie, foarte dezamăgită de planurile de introducere a divorțurilor fără vină

Coaliția pentru Căsătorie a cerut Guvernului să reconsidere modificările legislative care ar permite divorțul fără vină.

Guvernul a anunțat, la începutul acestei luni, că lansează o deliberare cu privire la ceea ce ar fi prima zguduire majoră a legilor divorțului în Anglia și Țara Galilor, în jumătate de secol. Anunțând această deliberare, secretarul de justiție David Gauke, a declarat că sistemul actual a creat „antagonism inutil” pentru cupluri.

Dacă schimbările vor fi aprobate, cuplurile care doresc să divorțeze nu vor mai trebui să demonstreze că a fost adulter, comportamente nerezonabile, dezertare sau separare non-consensuală. Un soț care nu este de acord cu divorțul, de asemenea,  nu va mai avea dreptul să îl conteste. Deliberarea, de asemenea va lua în considerare aspecte ale actualei legi privind divorțul, cum ar fi durata procesului de divorț.

Directorul campaniei Coaliției pentru Familie, Thomas Pascoe, a declarat că modificările propuse erau „politici nepotrivite” și că evaluarea impactului efectuată de Guvern pentru divorțurile fără vină a fost un document „foarte defectuos”.

„Nu ia în considerare beneficiile sistemului actual”, a declarat el pentru Institutul Creștin. „Nu analizează alte modele alternative, decât divorțul fără vină, pe care îl sprijină din toată inima. Și nu include propuneri nicio propunere care să-i ajute pe oameni să-și salveze căsnicia, ca și consilierea. Acest lucru pare a fi o politică proastă, și eventual o lege rea care coboară pe cale.”

Institutul Creștin a exprimat preocupări similare cu privire la divorțul fără vină, spunând că legea ar trebui în schimb să sprijine cuplurile să rămână împreună. „Având în vedere efectele devastatoare ale divorțului asupra adulților, copiilor și societății, chiar și cei care nu au o viziune creștină asupra divorțului ar trebui să se opună măsurilor care fac mai ușor divorțul.”

„Statisticile arată clar că, de fiecare dată când legea divorțurilor a fost liberalizată, numărul divorțurilor a crescut.” Preocupările Coaliției pentru Căsătorie sunt menționate în documentul de informare al Guvernului, precum și cele ale lui Sir Edward Leigh, care a avertizat că numărul divorțurilor a crescut în țările în care au fost deja introduse divorțurile fără vină, cum ar fi Canada.

Sir Leigh a fost citat în documentul de informare spunând: „Bineînțeles că aș dori să fac cazul moral pentru căsătorie și pentru un angajament pe tot parcursul vieții față de copii.”

Tradus de la sursa: www.christiantoday.com

Show More

Grunzac Alexandra

“Dumnezeu ne-a dat in dar mantuirea si nu este necesar sa facem nimic pentru a o castiga. Dar, din dragoste pentru Dumnezeu si pentru ca si ceilalti sa-L cunoasca, am ales sa Il slujesc prin tot ce fac si sa Il ascult. Vreau sa raspandesc in jurul meu o mireasma placuta Lui.“

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button