Editoriale

Flirtul: Superioritate sau dezavantaj?

Adesea ne izbim în viaţă de anumite probleme şi întrebări ce ne pun în dilemă. Şi chiar uneori ajungem la concluzii ce ne conduc pe o cale greşită, ceea ce duce la consecinţe triste.

Flirtul. Este o problemă foarte actuală  cu care se confruntă  atât adolescentele, cât şi tinerele. Ceea ce mă doare, însă, este faptul că majoritatea nici măcar nu se întreabă: este bine ceea ce fac? Totuşi vreau să vă provoc să vă puneţi această întrebare: este flirtul un semn al superiorităţii sau un dezavantaj pentru cele ce-l adoptă?
Putem sa clasificăm fetele în trei categorii: cele care refuză să flirteze cunoscându-şi locul, cele care ar vrea, însă nu au tupeul necesar să abordeze un băiat, şi cele care flirtează. Aş vrea să ne oprim la a treia categorie.
De ce totuşi ar flirta o fată? Personal cred că factorul principal, pe lângă tupeu şi ignoranţă, este nevoia de a primi atenţie. Însă e o greşeală, şi chiar o ruşine foarte mare să o cerşeşti în felul acesta. Multe fete se complac în acest lucru care duce la pierderea demnităţii morale. Poate uneori o astfel de fată este privită cu invidie sau chiar cu admiraţie de către altele care nu au curajul de a se băga în seama. Însă vreau să vă conştientizez de un lucru: acea fată nu va avea decât de pierdut. De ce zic asta? Păi…la vremea căsătoriei cine este acel băiat care-şi va alege o fată ce a cerşit atenţie de la alţii? Sau care băiat ar dori să se căsătorească şi să trăiască întrebându-se mereu dacă nu cumva ea continuă să flirteze şi după căsătorie?
De un lucru sunt sigură: un băiat serios, capabil şi, cel mai important, credincios lui Dumnezeu, care poate a petrecut mult timp rugându-se pentru o soţie înţeleaptă şi pricepută, nu se va mulţumi niciodată cu o fată ieftină care a încercat mereu să impresioneze chiar şi pe cei neinteresaţi de ea. Ştiu că sună dur, însă adevărul doare.
Dragă cititoare, cred că e timpul să-ţi faci o revizuire serioasă a faptelor, vorbelor şi a gândirii tale. Dacă faci parte din categoria fetelor care flirtează, te îndemn să-ţi schimbi atitudinea ta faţă de băieţi! Întreaba-te: dacă Dumnezeu are în plan să-ţi dăruiască un soţ credincios lui Dumnezeu, însă datorită faptelor tale tu nu poţi primi binecuvântarea, ce vei face? Te vei alege cu un baiat ‘de mâna a doua’. Merită? Meditează profund la acesta şi cere putere lui Dumnezeu să te ajute să te schimbi!
Însă dacă deja faci parte din fetele ce au hotărât să-şi păstreze conştiinţa curată, vreau să-ţi spun: nu fi descurajată! Tu nu dispui de atenţia băieţilor, însă stând tăcută, în aşteptare, vei primi atenţia unui băiat de valoare care s-a păstrat curat numai pentru tine! Fii tare!
Tags
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Close
Back to top button
Close
Close