Devotionale

Niciodată nu ştii cine îţi urmăreşte acţiunile

În urmă cu câţiva ani, un preot tânăr s-a mutat în Londra. El adesea lua autobuzul de la casa lui până în centrul oraşului. După câteva săptămâni de la sosire, acesta a avut ocazia să se plimbe cu autobuzul. Când s-a aşezat, a descoperit că şoferul i-a dat din greşeală rest cu douăzeci de pence mai mult. Gândindu-se ce să facă, şi-a zis: “Mai bine dă înapoi cei douăzeci de pence! Ar fi greşit să îi păstrezi”.

Apoi s-a gândit: “Las-o baltă, sunt doar douăzeci de pence.” Cine s-ar îngrijora de o asemenea valoare mică? Oricum, compania de autobuz primeşte prea mult tarif; niciodată nu va duce lipsă de asta. Acceptă-i ca pe un dar de la Cel Atotputernic şi păstrează liniştea!”

Când oprirea a sosit, preotul s-a oprit momentan la uşă, apoi a înmânat cei douăzeci de pence şoferului spunând: “Uite, mi-ai dat prea mult rest.”

Şoferul, cu zâmbet, a răspuns: „Nu eşti tu noul preot din zona aceasta? Mă gândeam în ultima perioadă să mă închin în biserica ta. Doar dorisem să ştiu ce ai face dacă ţi-aş da rest prea mult.”

Când tânărul preot ieşi din autobuz, genunchii săi deveniră slabi şi moi. A fost nevoit să se sprijinească de un stâlp iluminant, a privit spre cer şi a strigat: „Oh, Isus al meu, aproape Ţi-am vândut creştinismul pentru douăzeci de pence!”

S-ar putea să nu vedem niciodată ce impact au acţiunile noastre asupra oamenilor. Uneori noi suntem singura Biblie pe care cineva o va citi vreodată, sau singurul creştinism pe care cineva îl va vedea. Ce trebuie să oferim este un exemplu pe care să-l vadă alţii. Fii atent la felul în care te comporţi şi fii sincer întotdeauna: niciodată nu ştii cine îţi urmăreşte acţiunile.

Tradus cu permisiune pentru TotalSchimbat.ro, de pe TurnBackToGod 

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button