AdolescentiFamilie

Influenţa şi efectele îmbrăcămintei asupra fetelor şi băieţilor

Pe an ce trece, designerii şi paradele de modă scot din ce în ce mai multe modele de îmbrăcăminte (în special în dreptul fetelor) care tind să se asemene cu “costumul lui Adam”, înainte de a păcătui 😀 – sper să înţelegeţi bine expresia.

Ȋntr-un sondaj de opinie realizat în SUA, un număr de băieţi au fost intervievaţi cu privire la modul de îmbrăcăminte al fetelor din ziua de azi. La întrebarea “De ce credeţi că se îmbracă fetele într-un anumit fel?”, majoritatea au dat răspunsuri cum ar fi: 1) Ca să fie la modă; 2) Ca să atragă atenţia; 3) Ca să fie acceptate şi 4) Ca să fie considerate atrăgătoare sau sexy. Nu e de mirare că, analizând toate aceste răspunsuri, vom ajunge la ideea că îmbrăcămintea fetelor are un efect destul de puternic în viaţa tinerilor de azi.

Este vară, şi nu vreau să par sarcastic şi să judec fetele care vor să fie cât mai lejere în purtarea îmbrăcămintei, însă mulţi dintre noi ar trebui să învăţăm (atât fetele cât şi băieţii) cum să ne îmbrăcăm într-un spaţiu public.

Ȋn general, ca  fată, ar trebui să îţi pui câteva întrebări, la care să îţi răspunzi tot singură. Care este scopul modului tău de îmbrăcăminte? Ce vrei să arăţi prin “moda” îmbrăcămintei tale? Vrei să artagi atenţia asupra corpului tău sau asupra caracterului tău? Toate acestea sunt doar câteva întrebări la care ai putea să meditezi şi să încerci să dai şi un posibil răspuns.

Nu este rău dacă ai face o mică verificare chiar în grupul tău de la biserică, din familie. Ȋntreabă-i pe băieţi cum te văd pe tine îmbrăcată în acele haine. Dacă sunteţi prieteni şi vă vreţi binele unul altuia, sigur vă vor spune adevărul. Poate că unele răspunsuri nu vă vor conveni, însă fetele ar trebui să ştie că modul lor de îmbrăcăminte are un efect destul de puternic asupra băieţilor. De asemenea, acest lucru este valabil şi pentru băieţi. La fel puteţi proceda şi voi în grupul vostru de prieteni…

Ca să afli răspunsul la influenţa îmbrăcămintei tale, întreabă, şi mai presus de aceasta puteţi medita la versetul din 1 Petru 3:3.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Close
Back to top button