Influenţa şi efectele îmbrăcămintei asupra fetelor şi băieţilor

In Adolescenti, Familie

Pe an ce trece, designerii şi paradele de modă scot din ce în ce mai multe modele de îmbrăcăminte (în special în dreptul fetelor) care tind să se asemene cu “costumul lui Adam”, înainte de a păcătui 😀 – sper să înţelegeţi bine expresia.

Ȋntr-un sondaj de opinie realizat în SUA, un număr de băieţi au fost intervievaţi cu privire la modul de îmbrăcăminte al fetelor din ziua de azi. La întrebarea “De ce credeţi că se îmbracă fetele într-un anumit fel?”, majoritatea au dat răspunsuri cum ar fi: 1) Ca să fie la modă; 2) Ca să atragă atenţia; 3) Ca să fie acceptate şi 4) Ca să fie considerate atrăgătoare sau sexy. Nu e de mirare că, analizând toate aceste răspunsuri, vom ajunge la ideea că îmbrăcămintea fetelor are un efect destul de puternic în viaţa tinerilor de azi.

Este vară, şi nu vreau să par sarcastic şi să judec fetele care vor să fie cât mai lejere în purtarea îmbrăcămintei, însă mulţi dintre noi ar trebui să învăţăm (atât fetele cât şi băieţii) cum să ne îmbrăcăm într-un spaţiu public.

Ȋn general, ca  fată, ar trebui să îţi pui câteva întrebări, la care să îţi răspunzi tot singură. Care este scopul modului tău de îmbrăcăminte? Ce vrei să arăţi prin “moda” îmbrăcămintei tale? Vrei să artagi atenţia asupra corpului tău sau asupra caracterului tău? Toate acestea sunt doar câteva întrebări la care ai putea să meditezi şi să încerci să dai şi un posibil răspuns.

Nu este rău dacă ai face o mică verificare chiar în grupul tău de la biserică, din familie. Ȋntreabă-i pe băieţi cum te văd pe tine îmbrăcată în acele haine. Dacă sunteţi prieteni şi vă vreţi binele unul altuia, sigur vă vor spune adevărul. Poate că unele răspunsuri nu vă vor conveni, însă fetele ar trebui să ştie că modul lor de îmbrăcăminte are un efect destul de puternic asupra băieţilor. De asemenea, acest lucru este valabil şi pentru băieţi. La fel puteţi proceda şi voi în grupul vostru de prieteni…

Ca să afli răspunsul la influenţa îmbrăcămintei tale, întreabă, şi mai presus de aceasta puteţi medita la versetul din 1 Petru 3:3.

epiesa.ro

You may also read!

La Auschwitz, mii de oameni se alătură Marșului celor vii pentru a-i onora pe cei morți

Oswiecim, Polonia, - Acum șaptezeci și trei de ani în urmă, Irving Roth, 88 de ani,  a fost eliberat

Read More...

Cornel şi Rachel Mich – buletin de misiune

Misionari în Dăneasa, Olt Familie : Mich Cornel si Rachel Suntem familia Mich și suntem misionari în Dăneasa. Ne-am căsătorit în 25

Read More...

Misiune pe termen lung în grupul etnic Patep – familia Dumitriu

Dragii noștri frați, La sfârșitul lui decembrie 2017 am luat hotărârea de a ne concentra eforturile pentru următorii 3 ani

Read More...

One commentOn Influenţa şi efectele îmbrăcămintei asupra fetelor şi băieţilor

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2018 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro