AdolescentiEditoriale

Rupe “conexiunea” cu trecutul tău!

Ȋntr-unul dintre articolele pe care le-am scris recent, şi anume “Cabluri de alimentare cu trecutul”, am încercat să dezbatem şi să observăm care sunt efectele relaţiei amoroase din trecut. Ca un răspuns la una dintre cerinţele unui cititor, în articolul de faţă am decis să vorbim puţin despre cum putem să rupem “conexiunea” cu trecutul care încă ne alimentează.

Ȋn primul rând, vreau să vorbim despre acet tip de “conexiune” care încă poate produce probleme în viaţa ta, retrăind trecutul tragic.

Cum am spus şi în articolul trecut, unele persoane sunt pe cale sau deja au ajuns în stadiul în care şi-au pierdut încrederea în persoanele de sex opus (ca de exemplu, vorbind despre o fată care şi-a pierdut încrederea în băieţi din cauza unui “nenorocit”; “nenorocit” fiind singura “calitate” pe care ea, ca şi fată, mai poate spune ceva despre el)

Ȋn al doilea rând, trecutul poate fi ca şi un şoc pentru tine. Ţi-ai dăruit toată încrederea, ai pus suflet în relaţia respectivă, iar după ce toate acestea ţi s-au întâmplat, acuma te simţi trădat/ă şi te învinuieşti singur/ă pe singurul motiv că nu ai fost destul de bun/ă sau destul de capabil/ă pentru a duce relaţia mai departe.

Ȋn opinia mea, lucrurile descrise mai sus s-au întâmplat din motive puerile bazate pe faptul că relaţia ta era doar pentru a avea un/o prieten/ă, deoarece aşa este “la modă”; din cauza faptului că ai vrut să “testezi” dragostea, iar gândurile şi planurile tale nu erau pentru ceva sincer şi corect, ori cum toţi au de-a face cu acest tip de relaţie, sunt încă “copii” (atât la minte cât şi fizic). Nu vreau să discutăm acuma unele întrebări mai ciudate cum ar fi “de la ce vârstă pot să am un prieten/ă?”, “am voie să mă întâlnesc cu x sau y?”. Astfel de întrebări mie îmi dau un răspuns, şi anume că tu eşti încă tot un “copil” (la propriu şi la figurat, ca mai sus :D).

Revenind la problemele cu trecutul, cred că persoanele în cauză au nevoie de o autoverificare. Te poţi duce cu timpul în urmă verificându-te acolo unde ai greşit în relaţia ta, acolo unde nu ai făcut ceea ce trebuie, şi acolo unde ai ales să faci ceva împotriva voinţelor tale.

Trebuie să învăţăm să fim oameni cu o trăire ca şi a Domnului Isus. Resentimentele ne vor umple poate inima, însă ura pentru persoanele care ţi-au produs răni în inimă nu trebuie să existe.

Dacă eşti un copil al lui Dumnezeu şi consideri consideri că El ţi-a iertat trecutul tău, iar pentru Dumnezeu faptele tale din trecut nu mai au valoare şi importanţă, este timpul ca şi tu să faci pasul acesta de a rupe “conexiunile” trecutului.

Ȋncercând să te zbaţi în starea inţială în care te afli, nu vei rezolva nimic, ci, din contră, vei face o “groapă” în care te vei afunda şi mai mult pe zi ce trece, ajungând într-o bună zi să conştientizezi că, de fapt, a rămas pe loc, ba din contră, acum fiind deja în groapă şi fără ajutor de scăpare.

Problema cu trecutul tău trebuie rezolvată astăzi cât încă mai poţi schimba ceva. Bătând pasul pe loc în viaţa ta, nu vei aduce rezolvare problemelor.

Gândeşte-te la visurile tale de viitor şi vei realiza că alegerile de azi şi drumul pe care îl vei urma vor fi “schiţele” şi “indicatoarele” către împlinirea visurilor tale de-o viaţă.

Meriţi mai mult de la viaţa aceasta, dar nu uita că alegerile ţin de voinţa ta. Viitorul tău şi familia ta nu avansează singure. Vei fi fericit şi mulţumit de deciziile tale doar atunci când vei accepta realitatea şi cu fruntea sus precum unui soldat în luptă, vei înfrunta problemele vieţii şi vei merge mai departe, ţintind corect…

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

6 Comments

    1. Multumrsc Ralluca!
      Sigur, o sa mai scriu. Daca doresti poti sa imi ceri tu sa scriu despre cateva subiecte despre care te intereseaza. Asa as fi sigur ca ceea ce scriu ii ajuta pe oameni 😉

  1. Poi, acuma exact..nustiu.. Dar daca tot pot sa iti cer unul..:D..: despre increderea in Dumnezeu..adica atunci cand cei din ”casa” te cam resping si nu sunt de aceasi religie..cum sa rezisti ? si ce faci ? Gbu !

  2. interesant articolul..si totusi..credca fiecare din noi, sau cel putin cei care au fost raniti sentimental stiu ca ranile sufletesti sunt cele mai dureroase desi nu se vad…si se vindeca f greu. si uneori vindecarea poate lua luni, sau chiar ani. e simplu pt cnv care nu a trecut pe acolo sa vb dsp asta, dar numai cei ce au trecut prin agonia ranilor sentimentale si au simtit durerile inimii sfasiate pot intelege ce profund e acest proces. de la dezamagire la increderea totala in Dumnezeul Suveran care ingaduie suferinta chiar si celor mai iubiti copii ai Lui. eu cred ca pe unii din noi asa alege Dumnezeu sa ne modeleze. dar aici depinde f mult si de atitudinea nostra. Domnul sa te binecuvinteze!

  3. Eu cred ca majoritatea relatiilor sentimentale sunt construite intre tineri datorita lipsei de afectiune si intelegere care ar trebui oferite de parinti… spun asta pentru ca am facut sondaje (perosnale) intre tineri… si la intrebarea „Care este MOTIVUL pentru care crezi ca este mai bine intr-o astfel de relatie?”… multi raspundeau „ma intelege, imi arata o simpla pretuire…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button