Editoriale

Trei zile în cenuşă şi o veşnicie în Ȋmpărăţia lui Dumnezeu

„Oamenii şi vitele, boii şi oile să nu guste nimic, să nu pască şi nici să nu bea apă deloc! Ci oamenii şi vitele să se acopere cu saci, să strige cu putere către Dumnezeu şi să se întoarcă de la calea lor cea rea şi de la faptele de asuprire de care le sunt pline mâinile! Cine ştie dacă nu Se va întoarce Dumnezeu şi Se va căi, şi daca nu-Şi va opri mânia Lui aprinsă, ca să nu pierim!” (Iona 3:7-9)

Iona in Ninive

Ȋn vremea prorocului Iona, cetatea Ninive trebuia distrusă din cauza păcatului şi a nelegiuirii care ajunsese până la culme. Atunci când Iona s-a întors în Ninive pentru a striga împotriva ei ca să se căiască de păcatele lor, împăratul a dat porunca ca toţi, de la mic la mare, inclusiv şi animalele, să postească, să se căiască de păcate şi să vină la pocăinţă, ca să poată fi izbăviţi de urgia pe care Dumnezeu vroia să o trimită. Ţineţi minte preţul: post în sac şi cenuşă de trei zile.

Nu ştiu câţi dintre noi am accepta asemenea plan ca să putem fi mântuiţi şi iertaţi de păcate, dar ce ştiu este că preţul a şi fost deja plătit la crucea de la Golgota prin faptul că Dumnezeu a dat pe singurul Lui Fiu ca să moară pentru a ne ierta păcatele noastre.

Dar păcatele noastre nu vor fi iertate dacă ne vom face un semn al crucii, dacă mergem de Paşte şi de Crăciun la biserică, nici chiar dacă vom merge regulat la biserică, nici dacă vom citi zilnic din Scriptură, nicinicinici… şi lista ar putea continua. Păcatele noastre vor fi iertate doar atunci când vom fi gata să acceptăm realitatea, să acceptăm jertfa de la golgota şi să lăsăm Duhul Sfânt să-Şi facă lucrarea de schimbare în noi.

A deveni un copil al lui Dumnezeu nu ţine doar de cuvinte, ci ţine în special de fapte. Faptele tale te vor urma pe unde vei merge, şi te vor urma în veşnicie. Cum ai ales să mergi aici pe acest pământ, pe unde ai ales să mergi, acolo vei merge în ziua când vei fi chemat acasă la Dumnezeu.

Astăzi nu mai trebuie să plătim preţul pe care l-au plătit cei din Ninive pentru a putea fi mântuiţi; astăzi, şi chiar în secunda aceasta, poţi fi mântuit dacă vei lua o decizie de a urma întru totul calea lui Dumnezeu.

 Cuvintele spun, faptele te urmează !

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button