Devotionale

Semnele unei biserici sănătoase, de Bill Ellis

Cum descriem sănătatea? Mark Twain a făcut-o în felul acesta: “Să mănânci ceea ce nu vrei, să bei ceea ce nu îţi place şi să faci ceea ce nu ai vrea.” Aceste cuvinte sunt adesea folosite la descrierea sănătăţii- fitness, soliditate, bunăstare, vitalitate, putere viguroasă, dispoziţie, robust şi fără dureri.

Marielle Thomas a sugerat “ Cinci semne că eşti parte dintr-o biserică nesănătoasă”. Împrumutând asta şi adăugând altele, vreau să mă gândesc la semnele unei biserici sănătoase.

Am cunoscut predicatori, laici, organizaţii religioase şi o varietate de ministere care au devenit nesănătoase şi au murit de un deces prematur inutil. Nu au sfârşit-o bine.

E existat un cadru alert de scriitori, reporteri de radio şi televiziune, ziar şi cronicari de reviste care aparent au simţit că chemarea lor a fost să difuzeze orice eşec al creştinilor şi al bisericilor. Adesea ei au greşit, dar niciodată nu au existat scuze. Corecţiile ar fi la fel de  imposibil ca smulgerea penelor de pe un pui mort pe o zi de vânt, iar apoi te întoarci după o săptămână, ridici toate penele, le pui din nou la loc şi susţii că puiul ar fi înviat.

Biserici, persoane fizice şi ministere au eşuat din cauză că planul lui Dumnezeu nu a fost ascultat, crezut şi urmat. Care sunt semnele unei biserici sănătoase?

1. Deşi există multă vorbă şi predică despre cum să fie pozitivi credincioşii care nu pot eşua din cauză că “Dumnezeu este de partea ta”, trebuie să existe întotdeauna o controlare atentă a câştigului şi a cheltuielilor. Ţine fundaţia şi acoperişul puternice şi în stare bună, ca construcţia să supravieţuiască.

2. Conducerea trebuie să aibă o viziune clară şi scop pentru a îndeplini cu succes misiunea sa. Un vechi proverb spune: “Când  nu este nicio viziune, poporul piere.” (Proverbe 29:18)

3. Fii sigur că un plan de succesiune a fost stabilit în loc. Uneori rolul acelei conduceri este înmânat unui alt membru al familiei cu mare succes, dar cu alte vremuri care au fost menite să fie un sfârşit bun într-un eşec tragic. Este important ca pastorii şi bisericile să îşi amintească întotdeauna că Dumnezeu plasează membri în corp aşa cum El doreşte, iar acest lucru ar putea să nu placă familiilor sau conducerii.

4. Conducerea poate fi contestată într-un mod pozitiv. Nu este nimic în neregulă cu discuţiile sănătoase bune despre idei, planuri, direcţii, mobilizare şi viitor al unei organizaţii particulare. Mai mulţi ani am crezut că dacă ideile mele sunt bune, ele pot rezista  examinării şi cercetării amănunţite.

5. A fi incomod cu direcţia şi scopul bisericii nu este ceva neapărat rău. Când materialismul excesiv a distrus vechiul Israel, un păstor din Tecoa a vorbit în mod clar cu o voce profetică: “Vai de cei ce trăiesc fără grijă în Sion.” (Amos 6: 1) Fără ezitare, Amos a vorbit în mod convingător despre judecata iminentă.

6. Creştinii niciodată nu trebuie să fie mulţumiţi doar stând în locul lor obişnuit duminica dimineaţa, şi niciodată să  se implice activ în viaţa bisericii. Trebuie să facem mai mult decât să încălzim câteva locuri.

7. Într-o biserică sănătoasă, pastorul centrat pe Biblie în predicare şi exemplu de zi cu zi conduce biserica în mobilizare planificată, în termeni de evanghelizare şi misiuni până la capătul lumii. Biserica trebuie să ajungă la vieţile tuturor posibil şi să fie “lumină şi sare” a comunităţii, oraşului, ţării, statului, ţării şi a lumii.

Biserica sănătoasă caută să facă voia lui Dumnezeu în orice mod posibil. Faptele Apostolilor 2:46-47 descrie sănătatea Bisericii. Ce zici despre biserica ta? Cât de sănătoasă este? Este interesant şi foarte distractiv să fii parte a unei biserici sănătoase.

Bisericile sănătoase şi membrii săi vor lua în considerare chiar şi evenimentele din Săptămâna Patimilor, vor inaugura duminica Floriilor şi vor sărbători duminica Paştelui, împreună cu învierea lui Isus Cristos.

Preluat şi tradus de pe site-ul www.christiantelegraph.com

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

2 Comments

  1. Mare parte din ceea ce ai scris e adevarat. Dar am o nelamurire cu privire la o reclama din coltul dreapa sus, unde sunt oferite Biblii de LUX. Nu vi se pare o contradictie in termeni? Cum poate sa fie o Biblie de lux? Cu diamante Svarovski? Si textul? Ne invata cum sa traim o viata de huzur? Ar merge bine asortata cu o geanta Luis Vuiton si o pereche de pantofi Jimmy Chu sau Mihai Albu, nu-i asa? De ce sa fie de lux? Pentru a imbogati in editor „crestin”? N-er fi mai bine ca in loc sa dai banii pe una de „lux” sa cumperi 2 cele mai ieftine si sa le dai celor ce nu-l cunosc pe Dumnezeu? Probabil ca cuvantul „smerenie” sau „umilinta” au fost scoase din acea Biblie si asa ne putem lauda in fata Fratilor din Biserica cu noua noastra achizitie. Biserica din Romana a crescut si a lucrat cu Biblii ieftine traficate din occident cu pretul libertatii, dar a fost o biserica vie.

    1. @Abel Clopotel, referindu-ma strict la a raspunde cu privire la reclama librariei care spune ca ofera biblii de lux, este o versiune a bibliei, sau sa zic asa un model… Cum sunt Bibliile cu explicatii, Bibliile Thompson, Bibliile Handmade… asa sunt si aceste modele. Din cate stiu sunt tot simple, eventual designul copertilor difera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button