Meditatii

Mântuit prin grațiere necondiționatӑ

“Și dacӑ este prin har, atunci nu mai este prin fapte; altminterea, harul n-ar mai fi har…” Romani 11:6

Regina Elisabeta I a Angliei a primit ȋntr-o zi o cerere de grațiere ȋn favoarea unui om care participase la un atentat ȋmpotriva ei, din devotament pentru regina Scoției, Maria Stuart. Regina a cerut sӑ-i fie adus acuzatul, cӑruia ȋi spuse: “-Dacӑ ȋți acord grațierea pe care o soliciți, ea ȋți va fi datӑ cu o condiție”. “-Nu maiestatea voastrӑ, o grațiere ȋnsoțitӑ de condiții nu mai este grațiere!” Regina a fost de aceeași pӑrere și a hotӑrât: “Deci te grațiez imediat și fӑrӑ condiții”. Acest om a devenit de atunci supusul cel mai fidel și mai devotat al reginei Elisabeta.

Harul pe care Dumnezeu ȋl oferӑ oricӑrui pӑcӑtos  este necondiționat. Ai realizat cӑ și tu ești unul dintre ei, cӑ ești pierdut și cӑ numai harul te poate salva? Ȋn cer nu vor fi decât pӑcӑtoși grațiați, aceia care nu au disprețuit darul lui Dumnezeu ȋn Fiul Sӑu. Ei sunt oameni care au acceptat grațierea oferitӑ de Dumnezeu la crucea de pe Golgota, unde Mântuitorul a deschis calea vieții veșnice. Vei fi și tu printre acei oameni fericiți?

Sӑmânța Bunӑ

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

One Comment

  1. Harul pe care Dumnezeu ȋl oferӑ oricӑrui pӑcӑtos, este necondiționat DAR cu toate acestea (ştiu că vor sări în sus calviniştii) DACĂ nu rămânem în acest har oferit de Dumnezeu necondiţionat, atunci putem suferi cumplite consecinţe veşnice (vezi predica pastorului David Ciucur care pe mine m-a pus pe gânduri în mod foarte serios) :

    http://tomisthecat.wordpress.com/david-ciucur-mantuirea-se-poate-pierde-daca-nu-ramanem-in-harul-lui-dumnezeu/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button