Articole

De la o copilӑrie brutalӑ, la prima din clasӑ

Sefӑ de promoție la Facultatea de Drept a Universitӑții St. Mary a depӑșit o copilӑrie plinӑ de abuzuri ȋn familie; este de asemenea scriitoare și mamӑ.

Melissa Anderson (centru), Sotul ei (stanga), Sora care a adoptat-o Melissa (dreapta), impreuna cu cei 6 copii ai Melissei. (Click pe imgine ptr marire)

Cea mai urata amintire din copilaria Melissei Anderson este pazirea fratilor ei bagati in dulap, in timp ce acestia cantau cu voce tare ca sa acopere sunetele tatalui ei care-l batea pe fratele ei mai mic. Tatal ei, Richard Jay Swank, a retras-o pe Melissa de la scoala in clasa a cincea si a facut din ea ingrijitoarea principala a celor noua frati si surori. Majoritatea dintre ei au indurat batai, tortura si infometare. Swank isi ispaseste acum pedeapsa la inchisoarea pe viata in penitenciarul din California, pentru crimele lui. Melissa, acum in varsta de 29 de ani, si-a croit drum afara din iad inrolandu-se in armata la 17 ani.

 Sambata, ea a absolvit Facultatea de Drept a Universitatii St. Mary fiind prima in clasa ei si planuieste sa practice dreptul familiei sau sa reprezinte in sistemul judiciar pe copiii abuzati si neglijati. I-ar place sa candideze la o functie publica intr-o buna zi. Este de asemenea scriitoare, a publicat prima ei carte ilustrata pentru copii anul trecut.

 “Am o dorinta arzatoare de a-i ajuta pe copii. Am crescut vazand atat de multe nedreptati in lume”, spune ea. „Facultatea de Drept mi s-a parut locul potrivit unde sa merg pentru a indrepta lucrurile, pentru a ajuta pe cineva care se afla acum unde m-am aflat eu candva.” Intre multi absolventi ai colegiului si ai facultatii care au pasit pe podium in aceasta luna, realizarile Melissei se evidentiaza.

 In timpul copilariei, ea si fratii ei veneau la scoala cu asa multe vanatai si semne de abuz incat profesorii au sunat de mai multe ori la Protectia Copilului din California. Prin urmare, parintii Melissei au decis sa faca home-schooling cu copiii. Nu existau insa carti sau foi de lucru. La 10 ani, Melisei i s-a incredintat ingrijirea fratilor ei mai mici, pe care-i hranea cu portii neinsemnate de clatite subtiri, taitei instant si spaghete. Incapabil sa suporte, fratele ei mai mare, Joshua, se incuia in camera sa si asculta muzica sau citea carti comice. Fratele ei mai mic, acum in varsta de 26 de ani, a dus greul abuzului. Conform comunicatelor de stiri cu privire la procesul lui Swank in Victorville, California, fratele Melissei a fost sodomizat in mod repetat si fortat sa doarma cu catuse sau legat cu lantul de cada de baie. I se aplicau in mod obisnuit clesti in zona inghinala.

 In timp ce parintii mancau friptura sau homar, copiii flamanzeau, spune Melissa. Cand parintii terminau, copiii se adunau in jur rozand oase sau stiuleti de porumb. Abuzul era unul emotional de asemenea, spune Melissa. Odata, parintii ei au gasit o piesa de teatru scrisa de ea. In loc s-o incurajeze, ei au ras, i-au spus cat de teribila era si au rupt-o in bucati. Cu alta ocazie, Melissa a strans suficienti bani pentru a-si cumpara un porcusor de Guineea, si a izbucnit in hohote de plans cand a gasit animalul mort, cu capul zdrobit. Joshua s-a apropiat in graba de ea, leganand-o pe sora lui de 16 ani in brate pana cand i-a trecut plansul.

 La 17 ani ea s-a inrolat in armata, unde l-a intalnit pe Jared Anderson, cu care s-a casatorit in 2001.

 „Mi-era asa de teama sa ma casatoresc”, a spus Melissa Anderson. „Eram obisnuita cu tatal meu. Si uite baiatul acesta extraordinar – cel mai dragut, mai dulce barbat – fapt care ma speria, deoarece nu puteam intelege asa ceva. Am vomat de mai multe ori in drum spre nunta”.

Descoperirea lui Dickens

Melissa a inceput sa frecventeze Colegiul Public (Community College), progresand de la operatiile de baza de adunare si scadere la o diploma postliceala. Ii placea sa scrie si petrecea ore intregi in biblioteca, citind autori precum Charles Dickens. A obtinut diploma de licenta la Universitatea din Arizona, unde cuplul stationase, si facea naveta doua ore pe zi pentru a frecventa cursurile. Melissei i-a placut de asemenea sa fie mama; cuplul are sase copii proprii si a adoptat de asemenea pe sora mai mica a Melissei, Kayli, acum in varsta de 20 de ani, la cererea acesteia din urma.

 “Nu avea niciun punct de reper cu privire la cum e sa ai o familie normala si sa cresti copii isteti si sanatosi. A trebuit sa invete acest lucru prin observatie, privind la ce faceau alti parinti si culegand ideile prietenilor si oamenilor de la biserica”, spune John Crump, un maior pensionar care i-a predat Melissei cursul de ROTC (Reserve Officers’ Training Corps) la Universitatea din Arizona. “Cred ca faptul de a produce copii bine educati si fericiti este ceva catartic pentru ea”.

Melissa a reusit cumva sa-si duca la indeplinire sarcinile scolare intre nasteri, alaptat si vizite la spital cu copii bolnavi. “Este o doamna incredibil de incapatanata”, a spus sotul acesteia. “Cand isi pune in cap ceva, va face. L-a nascut pe cel de-al patrulea copil al nostru, a fost externata de la spital si peste doua ore era la scoala la un examen.”

In 2005, fratele ei Joshua a murit intr-un accident de supradoza, fapt care a fost o lovitura uriasa pentru Melissa. Tatal ei, care devenise intre timp psiholog scolar, a colectat 500.000 USD din asigurarea militara de viata a fratelui ei si si-a cumparat o masina sport. Pana atunci Melissa si-a tinut trecutul secret, chiar si fata de sotul ei. Povestea insa a inceput sa se descalceasca in 2007, cand Melissa i-a povestit sotului ei cate ceva despre cresterea ei. Acesta a trimis-o la un terapeut si ea a inceput sa vorbeasca despre abuz. Nu era usor.

”Ca si copii, am fost invatati ca ceilalti oameni erau rai, ca politia era rea si ca familiile tuturor erau ca si a noastra”, a spus Melissa. “Acest fel de indoctrinare este cu adevarat greu de depasit”.

 Descoperirea cicatricilor

Desi dificil, adevarul a fost o usurare. Melissa a inceput sa vorbeasca cu fratele ei mai mic – tapul ispasitor – si l-a convins sa mearga la politie. A intrat in sectie cu capul ras, pentru ca politia sa poata vedea cicatricile. Swank a fost arestat si pus sub acuzare in 2009. Fratele mai mic al Melissei, un soldat decorat, aproape ca a cauzat oprirea procesului datorita marturiei sale emotive. Pana si procurorul a plans.

La acea data sotii Swank aveau 16 copii si erau divortati. In schimbul imunitatii fata de urmarirea penala, mama Melissei, Monita Swank, a depus marturie impotriva ex-sotului cu privire la abuzurile comise de acesta. In 2009, Swank a fost declarat vinovat si condamnat la inchisoare pe viata plus 96 de ani, dupa comunicatele de stiri.

Pentru Melissa, condamnarea lui a fost dulce-amara. „Ma simt reabilitata. Una este a spune ca tatal meu a facut toate aceste lucruri, alta este a spune ca el e in inchisoare pentru asta. Am simtit insa de asemenea tristete, pentru ce el ar fi putut fi”.

Cu un an inainte de process, sotii Anderson s-au mutat la San Antonio astfel incat Melissa sa poata merge la facultatea de drept. Jared Anderson s-a inrolat din nou in armata si a facut un stagiu in Irak, pentru ca ei sa poata stationa la Sam Huston. Melissa Anderson este locotenent prim, insa a slujit in rezerva datorita multitudinii studiilor ei. Cu diploma in drept ea se va intoarce in serviciul activ si se va alatura Corpului de Judecator Avocat al Generalului Armatei.

Ca si cadou de absolvire, Crump i-a daruit carti de vizita cu numele ei si cu inscriptia: “Nu te pune cu mine, mi-am trimis propriul tata in inchisoare”. Faptul de a o privi urcand pe podium a fost o experienta uimitoare pentru familia ei. “A fost ca si cum as fi privit-o pe Cenusareasa apropiindu-se de bal”, a spus sotul ei. “A fost cu adevarat frumos sa am posibilitatea sa o privesc realizandu-si visul. Cred ca a fost extraordinar ca surorile ei au putut veni si au putut-o privi la randul lor. Faptul de a o vedea capabila sa faca ceva din ea insasi este o intarire pozitiva”.

In 2010, Shadow Mountain a publicat prima carte ilustrata pentru copii a Melissei Anderson, “Marea Nascocire”, care se vinde pe amazon.com. In mod ironic, ea a compus aceasta proza foarte draguta si ritmata chiar in ziua de dupa inmormantarea fratelui ei, in timp ce plangea in fata ecranului calculatorului.

“A fost felul ei de a face fata mortii lui. A fost catalizatorul. Pe masura ce a inceput sa depaseasca evenimentul, totul a inceput sa iasa la suprafata”, a spus Jared Anderson.

A scris, de asemenea, niste memorii si cauta un editor. Cativa si-au aratat interesul, insa i-au cerut sa elimine cateva detalii cu privire la cresterea ei. Ea a refuzat. Vrea ca oamenii sa vada adevarul gol-golut. “Asta se intampla in fiecare zi; asta se intampla in orasul vostru”, a spus Melissa Anderson. “Haideti si traiti acest lucru cu mine pentru un moment ca sa stiti prin ce trec copiii. Asta vreau”.

http://www.mysanantonio.com/news/education/article/To-hell-and-back-St-Mary-s-law-grad-escaped-1382402.php

_________________________

Ajutati-ne sa-i ajutam pe copiii din Glodeanu – trimiteti altor bucuresteni

Glodeanu Silistea e un sat sarac din judetul Buzau. Mai sarac, insa, decat satul sunt cateva familii cu copii, care traiesc in niste conditii desprinse parca din Evul Mediu. Lucrurile pe care si le doresc acesti copii de Craciun sunt banale pentru multi dintre noi – haine, rechizite, pixuri, carti de povesti si de colorat… Insa pentru ei sunt lucruri inaccesibile, pentru ca nu au banii sa le cumpere.
Va invitam sa intrati pe site-ul dedicat lor si sa le cititi listele cu dorintele de Craciun. Cu siguranta va veti aminti ca aveti lucruri din acelea prin casa, care nu va trebuie. http://copiiidinglodeanu.blogspot.com

Actiunea la care va invitam sa participati va avea loc in weekend-ul urmator (sambata, 17 decembrie), cand masinile cu ajutoare vor pleca intr-acolo. Vineri, pe 16 decembrie, va asteptam sa aduceti ajutoarele voastre in parcarea din fata hotelului Horoscop din Piata Unirii, Bucuresti, intre orele 17-19.
Persoanele de contact pentru aceasta initiativa si organizare sunt Florentina (tel. 0722663254) si Erica (tel. 0724271768). Va asteptam sa veniti alaturi de noi.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button