ExternePersecutiiStiri

Kazahstan: Baptist amendat şi reţinut pentru 48 de ore

În Kazahstan un baptist a fost închis pentru 48 de ore la începutul lunii decembrie, pentru refuzul de a plăti amenzi aplicate pentru întâlniri de conducere de cult religios, iar un alt baptist care a fost amendat pentru participare la o reuniune de cult  se confruntă cu o amendă, eventual în 14 decembrie, pentru aceeaşi „infracţiune”. 

Într-unul din cazurile baptiste, poliţia a stors declaratii din partea membrilor bisericii, şi o amendă a fost încă aplicată. Un musulman a fost amendat şi s-a ordonat deportat acestuia înapoi în ţara sa de origine în altă parte din Asia Centrală, relatează Forum 18 News Service.

„Infracţiunea” lui a fost în general, conducerea ocazională în rugăciune în moscheea sa locală, fără a fi personal înregistrat ca un „misionar”.Noua lege a cultelor, împreună cu o lege de modificare, a extins considerabil gama de „infracţiuni” pentru exercitarea dreptului la libertatea de religie sau convingeri, precum şi creşterea pedepselor pentru acest lucru.

Oficialii au refuzat să răspundă la întrebările puse de Forum 18, dacă aceste acţiuni de stat încalcă dreptul la libertatea de religie sau convingeri. Judecătorul, în cazul musulmanilor, a pus telefonul jos atunci când i-a fost postată întrebarea.

Persecution.org

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button