Editoriale

Bucurie ȋn singurӑtate

Adesea in drumul meu intalnesc fete care considera ca toata ‘fericirea’ se invarte in jurul unei sau mai multor relatii. Domnisoare care cred ca bucuria consta in a avea pe cineva. Dar, din pacate, aceasta ‘bucurie’ piere atunci cand fata ramane singura si isi da seama ca ranile si regretele sunt tot ceea ce i-au ramas. Tot ceea ce a castigat. Da, doar amaraciune.
A fost o vreme cand am crezut si eu asta. Ca a avea pe cineva inseamna bucurie. Iar a fi singura inseamna blestem. Si nu uit sa fiu recunoscatoare ca acea vreme a fost undeva, demult. Iar acum a trecut. Da, chiar de a fost nevoie de o lectie dura, de suferinta si de rani care greu se vindeca, am invatat un lucru: sa ma bucur in singuratate, sa ma bucur de singuratate! E o binecuvantare sa poti sa te bucuri de un lucru pe care ceilalti il considera nefericit, sau chiar demodat.
Atunci cand am invatat ca e un lucru josnic sa te multumesti doar cu relatii de durata si ca sunt prea dureroase consecintele, am aflat ca sunt milioane de motive sa fiu fericita asa cum sunt. Singura.
Si tu poti face asta.
Celibatul e un timp unic in viata. Si se merita sa profiti de el. Pentru ca nu e un timp pierdut. Ci ceea ce faci acum conteaza mult si contribuie la fericirea ta.
Cu cat mai mult investesti in acest timp, cu atat mai fericita vei fi in viitor. Si cum poti face asta? Lucrand mai mult la caracterul tau. Punandu-te la dispozitia Lui. Cautand sa folosesti ceea ce a pus Dumnezeu pretios in tine. Iubindu-L pe El! Cautandu-ti fericirea in El. In prezenta Sa si in timpul petrecut in partasie cu El! Devenind ceea ce vrea El sa fii!
Daca te implici si jertfesti din timpul tau cu bucurie pentru Dumnezeu, si El se va implica in alegerea partenerului si in viata de casatorie. Te poti bucura pentru faptul ca aduci bucurie lui Dumnezeu! Te poti bucura de relatiile cu cei din jur, de partasiile impreuna.
Nu privi pe fiecare baiat ca un potential partener. Ci ca pe un tanar care, impreuna cu tine, cauta sa-L slujeasca lui Dumnezeu. Un tanar care-si doreste fericirea, la fel cum ti-o doresti si tu.
Desigur, nu e usor sa stai undeva, parca uitata si nebagata in seama. Nu e usor, cateodata, sa gasesti bucurie cand ti se pare ca nu mai ai niciun viitor. Ca nimeni nu te observa.
Dar a sta langa Dumnezeu si a avea incredere in El inseamna sa-I dai Lui toate poverile, grijile, nefericirea, teama si singuratatea ta. Inseamna sa-ti gasesti fericirea si desfatarea in El. Inseamna sa crezi pe cuvant ca El nu va ramanea dator. Ci va aduce in viata ta persoana potrivita la timpul potrivit.
Straduindu-te sa devii o fiica de Rege, vei primi un print. Pentru ca Tatal nostru poate face nespus mai mult decat cerem sau gandim noi. El poate sa ne faca fericite!

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button