BisericaEditoriale

Roagă-te concret!

Cred că nu suntem înclinaţi să ne rugăm specific. Este cel mai uşor să te rogi aşa. Rugăciunile generale pot fi rostite aproape fără să ne gândim. Ele sunt predictibile, au un scop larg, un limbaj de lemn şi fraze sofisticate. Ceva de genul: ” Doamne, mulţumesc pentru tot ce ai făcut şi pentru toată bunătatea Ta. Binecuvântează-i pe toţi astăzi. Ajută-ne să fim buni şi să împlinim voia Ta. În Numele lui Isus. Amin.”

Ca să eviţi asemenea repetiţii predictibile şi necugetate, fii concret! „Mulţumesc pentru tot ce ai făcut…” Pentru ce mulţumeşti? Da, întotdeauna pentru mântuire. Dar care crezi că sunt binecuvântările pe care le-ai primit recent? Vremea frumoasă? Recolte bogate? Copilul care s-a însănătoşit? Vizita unui prieten? Mulţumeşte Domnului şi fii specific!

„Binecuvântează-i pe toţi azi…” Pe cine să binecuvânteze? La cine te gândeşti? Cine are nevoie chiar acum de binecuvântarea lui Dumnezeu? Soţul sau soţia ta? Este cineva bolnav? Cineva care nu-şi poate plăti facturile? Cineva descurajat? Cineva încărcat de responsabilităţi? Ţi-a spus cineva o vorbă bună? Cere Domnului să-l binecuvânteze. Rugăciunea specifică nu înseamnă să-I spui lui Dumnezeu ce are nevoie cineva, sau cum ar trebui El să răspundă la acele nevoi. Domnul ar putea să-ţi pună pe inimă să te rogi pentru un anume frate. Nu trebuie să-i înţelegi problema ca să te rogi pentru el. Pur şi simplu adu-l înaintea Domnului.” Doamne, îl aduc înaintea Ta pe fratele James.Umple-i inima de dragoste şi sete după Tine. Împlineşte-i nevoia actuală. Fii cu el şi sprijineşte-l.”

„Ajută-ne să fim buni…” Cum suntem ispitiţi să săvârşim răul în acest moment? Gânduri murdare? Mândrie?Poftă? Mânie? Fii specific!

Una din modalităţile cele mai bune de a începe să ne rugăm într-un mod concret este să folosim o listă de rugăciune. Iată cum poţi începe: notează cererile de rugăciune când eşti la o seară de rugăciune şi roagă-te pentru ele.

Citim despre Isus şi despre ucenicii Săi că s-au rugat timp de câteva ore la rând şi chiar o noapte întreagă fără încetare. Pentru ce s-u rugat? Creştinii devotaţi s-ar putea să stea ore în şir doar bucurându-se de părtăşia cu Tatăl ceresc(poate că ei au multe persoane pentru care se roagă -listele de rugăciune cresc mereu). Un frate în vârstă s-a hotărât să se roage zilnic pentru fiecare membru din biserică. Un alt frate avea o listă de rugăciune lungă de câteva pagini. Aceşti membri care se roagă sunt viaţa şi puterea unei biserici. Ei cresc temperatura spirituală a părtăşiei şi fac mult mai mult pentru zidirea bisericii decât cei care au slujbe mai vizibile. Dacă am avea mai mulţi luptători în rugăciune, atunci am avea mai puţine probleme şi mai puţine înfrângeri. Dacă am privi mai frecvent la faţa lui Dumnezeu, atunci am înţelege mult mai clar lumea în care trăim şi propria persoană.

Uneori auzim despre cei care doresc să-L slujească cumva pe Domnul. Poate că El te cheamă la o lucrare tainică, lucrarea de a te ruga în ascuns. Nu există o lucrare mai importantă decât aceasta. Şi este loc pentru toată lumea: bărbaţi şi femei, tineri şi bătrâni-chiar şi pentru tine, şi pentru mine.

Sămânţa Adevărului-septembrie 2011 (Din Home Horizons, februarie  2010)

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button