ExterneStiri

Noua carte a lui Billy Graham

Noua carte a lui Billy Graham, Apropiindu-mă de casă, va fi publicată luna aceasta, și nu numai că îi învață pe cei vârstnici cum să îmbătrânească frumos, dar conține lecții și pentru cei tineri.

Apropiindu-mă de casă: Viață, Credință, și A Termina cu Bine, a 30-a carte a lui Graham, se află la standuri din 18 octombrie, cu mai puțin de 3 săptămâni înainte ca autorul, care a apărut de multe ori pe lista lui Gallup cu cei mai admirați oameni, să împlinească 93 de ani. „ Pot să spun din toată inima că mi-a plăcut să îmbătrânesc”, scrie Graham în cartea lui neînfricată, dar aceasta este doar o parte din „realitățile vieții pe măsură ce îmbătrânim”. Mai important, el invită cititorii „să exploreze împreună cu mine… de asemenea și speranța și împlinirea- și chiar bucuria- ce pot fi ale noastre odată ce învățăm să privim la acești ani din punctul de vedere al lui Dumnezeu și să descoperim tăria Lui care ne susține zi de zi.”

„ Mă rog ca tu și eu să învățăm ce înseamnă nu numai să îmbătrânești, dar, cu ajutorul lui Dumnezeu, să îmbătrânești frumos”, scrie Graham, care a petrecut timp personal cu 12 președinți americani, inclusiv Barack Obama.

Odată un modelul de „masculinitate și vitalitate”, Graham este acum „un model de îmbătrânire frumoasă, în ciuda unei dizabilități”, Grant Wacker, profesor de istorie a creștinismului de la Duke University, declarase aceasta pentru USA Today. „Chiar și cu Parkinson, îl vezi luptând vitejește înainte, predicând în felul său propriu”, a adăugat Wacker, care a studiat impactul lui Graham asupra culturii americane de când acesta era tânăr.

Graham spune că Dumnezeu are un motiv anume pentru care ține pe fiecare persoană în viață, și că toți, indiferent de vârstele lor, ar trebui să se străduiască să afle care e scopul Său pentru acești ani, și cum pot să-și alinieze viețile lor în acea direcție. Este de asemenea important să afle nu numai cum să facă față temerilor,  eforturilor  și limitărilor în a crește în viață, dar de asemenea cum să devii mai puternic  în interior, în mijlocul dificultăților.

„Cea mai bună metodă de a face față provocărilor vârstei înaintate este să ne pregătim pentru ele de acum, înainte ca ele să sosească,” spune Graham.

Publicată de Thomas Nelson, Apropiindu-mă de casă, privește la 4 zone cheie în 176 de pagini: construirea de temelii trainice și înțelegerea darului anilor; confruntarea cu tranzițiile vieții, inclusiv trecerea anilor, pensionarea, și când cei dragi mor; a lua decizii înțelepte; și înțelegerea glorioasei noastre nădejdi. Până nu demult, fiul lui Billy Graham, Franklin Graham, nu credea că creaţia artistică  va atinge finalul. „Ca să fiu sincer, nu credeam că o va termina”, declarase el pentru USA Today. „ Sunt cam o lună sau două de când el era prea obosit, sau medicația îl încetinea.”

Oricum, în lunile recente „a primit un jet de energie”, a adăugat Franklin Graham, care acum conduce Asociația Evanghelistică “Billy Graham”. „ El și-a câștigat dreptul de a oferi acest sfat și oamenii vor asculta sfatul lui, când nu l-ar lua accepta poate pe al nimănui altcuiva.”

„ Timpul ne ajunge pe toți”, spune editorul Matt Baugher. „ La vârsta lui, prin toate câte a trecut, el este într-o măsură unică de a ne conduce pe toți înspre ceea ce înseamnă să o închei cu bine în viață. Domnul sa-l binecuvânteze pe Billy Graham.”

Se estimează că mai mult de 3 milioane de oameni au răspuns la chemarea de a-L accepta pe Isus Christos ca Domn și Mântuitor personal  la evanghelizările realizate de Billy Graham. Și lucrarea lui continuă prin cărți. Franklin Graham spune că s-ar putea, ca în curând, tatăl său să înceapă să scrie un nou manuscris.

Anugrah Kumar

Tags
Show More

Lidia Baiaş

“Sunt iubitoare de frumos, de cuvinte frumos alcătuite și, nu în ultimul rând, de oameni frumoși. Sunt absolventă a Facultății de Litere și îmi plac traducerile. La fel ca și voi, sunt în căutarea lui Dumnezeu, un Dumnezeu al iubirii și al perfecțiunii. Știu că doar El ne poate dărui frumosul în viață și binecuvântarea, pe care ne-o dorim cu toții. Am ales să fac parte din echipa Total Schimbat deoarece am vrut să Îl onorez pe Dumnezeu cu talantul pe care mi l-a dăruit. Doresc să fiu o rază de lumină în lumea din ce în ce mai întunecată în care trăim. Prin harul lui Dumnezeu, se poate!”

Articole Aleatorii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro

Close
Close