ExterneStiri

Catedrala „Sfântul Pavel” în risc de a se închide în mijlocul protestelor

Catedrala „Sfântul Pavel” s-ar putea să fie obligată să-şi închidă uşile datorită numărului crescând de protestatari anti-capitalişti, care şi-au făcut tabara afară.

Oficialii catedralei, iniţial, i-au primit cu bine pe protestatari,  dar acum, au zis ei, că evaluau situaţia prin prisma „ gradului ridicat şi al naturii taberei protestante”, devreme ce primul protest  a izbucnit sâmbătă. Curtea bisericii a atras protestatarii datorită situării catedralei în cartierul financiar al Londrei. Reprezentanţii catedralei  i-a rugat pe protestatari să respecte nevoia ei de a oferi închinare şi să „ ia aminte la riscul pentru viaţa catedralei, lucru  impus de situaţia curentă.”
„ Catedrala a reuşit până acum să rămână deschisă cu o funcţionare redusă”, spunea o afirmaţie.

„ Gradul intens şi natura taberei protestante este atât de mare încât pentru a acţiona responsabil şi sigur, catedrala trebuie să reevalueze cât de mult poate să rămână deschisă pentru miile care vin astăzi ca închinători, vizitatori sau în grupuri şcolare.”

„ Este acum timpul ca tabăra protestantă să plece ? Consecinţele unei eventuale decizii de a închide Catedrala „Sfântul Pavel” nu sunt uşoare.”

Protestele s-au răspândit până la Londra după ce teberele anti-capitaliştilor au ocupat Wall Street în New York. Unii dintre protestanţi şi-au exprimat intenţia de a sta în faţa Catedralei „Sfântul Pave”l până la Anul Nou.

Show More

Lidia Baiaş

“Sunt iubitoare de frumos, de cuvinte frumos alcătuite și, nu în ultimul rând, de oameni frumoși. Sunt absolventă a Facultății de Litere și îmi plac traducerile. La fel ca și voi, sunt în căutarea lui Dumnezeu, un Dumnezeu al iubirii și al perfecțiunii. Știu că doar El ne poate dărui frumosul în viață și binecuvântarea, pe care ne-o dorim cu toții. Am ales să fac parte din echipa Total Schimbat deoarece am vrut să Îl onorez pe Dumnezeu cu talantul pe care mi l-a dăruit. Doresc să fiu o rază de lumină în lumea din ce în ce mai întunecată în care trăim. Prin harul lui Dumnezeu, se poate!”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button