Editoriale

Puntea salvatoare

Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea, şi să Mă urmeze (Matei 16:24).

O grupă de sculptori creştini, împreună cu profesorul lor, erau în vacanţă, la munte. Printre alte lucrări, ei au primit şi sarcina de a face o cruce de o anumită dimensiune. Au mers în pădure, unde fiecare şi-a ales lemnul potrivit. Profesorul intenţiona să le ofere o lecţie remarcabilă de viaţă. Spre seară, el i-a anunţat că se vor întoarce pe jos în tabără, aşa că fiecare şi-a luat crucea în spate şi a pornit spre vale. Drumul era dificil, iar ei erau extenuaţi după o zi de muncă. Unii studenţi au decis să mai taie puţin din crucea lor. Ei nu au conştientizat greşeala, până când în faţă li s-a deschis o mică prăpastie. Cum vor trece ei, dacă nu este niciun pod prin preajmă? Profesorul, care ştia de existenţa prăpastiei, le-a spus: „Fiecare dintre voi trebuie să pună crucea peste maluri şi să treacă!” Majoritatea dintre ei aşa au făcut, dar câţiva, care tăiaseră din cruce pentru a o face mai uşoară, au constatat cu stupoare că nu pot trece testul. Crucea Domnului Hristos este un simbol al suferinţei (1 Petru 2:21), al morţii (Fapte 10:39), al ruşinii (Evrei 12:2), al batjocurii (Matei 27:39), al lepădării (1 Petru 2:4) şi al uitării de sine (Matei 16:24).
Orice om care doreşte să devină ucenic al Său trebuie să evalueze preţul uceniciei şi să aleagă. Domnul Isus lasă oamenilor libertatea de decizie. În general, purtarea crucii are de-a face cu lepădarea de sine, lucru pe cale de dispariţie în lumea noastră. Aceasta implică două elemente:

  • să accepţi voia lui Dumnezeu şi să refuzi să-ţi urmezi propria voinţă;
  • disponibilitatea de a sluji pe Dumnezeu şi, implicit, pe semeni, în mod dezinteresat.

Crucea fiecăruia este hotărâtă de Dumnezeu. Ea este croită după măsura din Romani 8:28: toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu. Ştim cu toţii că uneori ne este greu şi, neputincioşi, spunem: „O, Doamne, lucrul acesta este prea greu pentru mine!” Şi renunţăm uşor la el, adică mai tăiem din cruce, pentru a o face mai uşor de purtat! Aceasta înseamnă faliment spiritual. Nu-L poţi sluji pe Dumnezeu doar cu jumătate de măsură. Fii sigur că această cruce, pe care o porţi cu greu, îţi va fi cândva de folos!

Preluat din Revista Respiro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button