DevotionaleEditoriale

În căutarea unei ţări

“…cei ce nădăjduiesc în Domnul vor stăpani ţara.” Psalmul 37.9

Mai mulţi oameni din Somalia şi-au părăsit ţara în căutarea unui loc mai bun. Cu multă greutate au ajuns în Libia şi de acolo au fost îmbarcaţi având ca direcţie Italia. În ambarcaţiune nu au avut ce mânca, şi unul câte unul au murit. “Amabilul” căpitan al ambarcaţiunii i-a aruncat peste bord. În sfârşit după multă vreme, supravieţuitorii au zărit ţărmul Italian. Din cei peste o sută de pasageri ai ambarcaţiunii mai rămăseseră foarte puţini. Ultimele treisprezece cadavre erau încă la bord, când carabinierii italieni i-au adus la ţărm. Groparului i-a revenit sarcina să-I îngroape pe aceşti oameni fără acte, care şi-au dorit o ţară mai bună.

Iată la ce risc mare s-au expus aceşti oameni, care au plecat în căutarea unei ţări ce le putea oferi un trai mai decent! Când citeşti astfel de informaţii şi altele asemănătoare, te miri de curajul unor oameni de a pleca în necunoscut, fără nici o speranţă. Cu cât mai mult ar trebui să fie oamenii mai curajoşi, când Mântuitorul le promite celor ce cred în El că S-a dus la Tatăl ceresc să le pregătească un loc, şi să pornească spre această ţintă sigură. La sfârşitul călătoriei nu-I aşteaptă un gopar, ci Însuşi Mântuitorul care va spune: “Veniţi binecuvântaţii Tatălui de moşteniţi Împărăţia!”. Asemeni acestor oameni care au pornit din Somalia suntem şi noi în lunga căutare după o “Ţară a făgăduinţei”. Mântuitorul nostru Isus Hristos, ne pune în faţă dispoziţia de a alege între drumul spre “Ţara Făgăduinţei”, o cale îngustă, în care nu vei fi scutit de necazurile acestui veac, de încercări, lipsuri..etc sau poţi alege calea cea lată, pe care mulţi merg şi duce la pieire. Pe această cale sunt îmbuibările, deşertăciunile, destrăbălari şi multe alte lucruri care îţi vor duce sufletul în iadul cel veşnic. Alege astăzi calea cea strâmtă, deoarece în orice necaz al vieţii, lipsuri, probleme, El, Isus Hristos ne-a promis că va fi cu noi, iar la capătul alergării veţi primi cununa ostenirii voastre şi veţi fi îmbrăcaţi în trupuri de slavă, preamindu-L pe Mielul Ceresc.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button