BisericaRugaciune

Rugăciune pentru creştinii persecutaţi din Etiopia

După revoluţia din 1974, în Etiopia s-a instalat un regim marxist-comunist, care a început să-i persecute pe creştini, facilitând consolidarea mişcării islamice. După 1991, când această mână de fier care a condus Etiopia a fost îndepărtată, libertatea religioasă şi evanghelizarea a crescut foarte mult.

Cu toate acestea, în ultima vreme, musulmanii au început o campanie masivă pentru a islamiza Etiopia. Aceştia au invadat zonele creştine mituindu-i pe creştini prin programe atrăgătoare şi construind moschei în fiecare localitate.

În Etiopia, creştinii evanghelici sunt însă hărţuiţi şi persecutaţi de membrii bisericii Ortodoxe. Într-unul dintre aceste cazuri, corpul unui băieţel creştin a fost dezhumat în mijlocul nopţii şi aşezat pe treptele bisericii evanghelice, deoarece Biserica Ortodoxă locală, nu a aceptat ca acest copil să fie înmormântat în cimitirul Bisericii.

Apoi, de multe ori, tinerii care îl primesc pe Hristos, sunt renegaţi de familiile lor ce aparţin Bisericii Ortodoxe. Într-o altă situaţie, o persoană şi-a pierdut slujba de profesor dintr-o şcoală de stat, după convertirea sa la creştinism.

Rugaţi-vă pentru:

  • stoparea expansiunii islamismului în Etiopia;
  • Biserica Ortodoxă din Etiopia;
  • tinerii renegaţi de familiile lor fiindcă L-au primit pe Hristos.

Preluat din Calendarul de Rugăciune, Misiune.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button