DevotionaleEditoriale

Sunt oare biscuiţii tăi ?

O tânara se afla în asteptarea avionului pe un mare aeroport. Pentru ca trebuia sa astepte destul de mult, îsi cumparase o carte si un pachet de biscuiti, ca sa-i treaca timpul mai usor. S-a asezat pe un scaun din sala de asteptare si a început sa citeasca. Lânga ea, pe un scaun alaturat – biscuitii, iar pe urmatorul scaun – un domn care citea ziarul. Când a început pachetul si a luat primul biscuite, domnul de alaturi a luat si el unul. Indignata, n-a spus nimic si a continuat sa citeasca, dar în sinea ei si-a zis: „Doamne, ce om mai e si asta! De-as avea numai putin curaj, i-as zice vreo doua, de sa ma tina minte…” Si asa de fiecare data, când ea lua un biscuite, lua si el unul, pâna când a mai ramas un singur biscuite în pachet. „Ah, sunt curioasa sa vad ce va zice acum, când se termina biscuitii”, se gândi tânara. Barbatul a luat ultimul biscuite, l-a rupt în doua si i-a dat jumatate tinerei.
„Asta e culmea!” – îsi zise fata indignata, îsi lua cartea si geanta si se îndrepta spre iesirea salii de asteptare. Dupa ce se linisti cât de cât, se aseza pe unul dintre scaunele ce se aflau de-a lungul coridorului si care era ceva mai ferit de priviri indiscrete.
Deschise geanta ca sa puna acolo jumatatea de biscuite ramasa, când… constata cu stupoare ca pachetul ei de biscuiti se afla în geanta – întreg! I se facu rusine, amintindu-si cum se comportase si întelegând ca pachetul de biscuiti pe care îl mâncase nu a fost al ei, ci al domnului de alaturi, care împartise cu ea pâna si ultimul biscuite, fara a se simti indignat sau nervos, si fara a afisa un aer de superioritate fata de ea, care se comportase deloc laudabil.

MORALA:

Oare de cate ori in viata am mancat biscuitii altcuiva? Ar fi mai bine ca inainte sa ne grabim sa-i judecam pe altii sa privim cu atentie in jur… si mai ales in sufletul nostru!

Sa dai cand poti, fara sa astepti nimic in schimb, nici macar un multumesc, si sa nu regreti ca ai dat!
Cui dai? Cui are nevoie…
Cat dai? Totdeauna mai mult de cat ai primit!

© TanarCrestin.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button