BisericaRugaciune

Rugăciune pentru creştinii persecutaţi din Sudan

Sudanul este cea mai mare ţară din Africa. Din anul 1983 şi până în prezent, datorită războiului civil, în Sudan au fost ucise aproape 2,5 milioane de personae, iar alte aproape 4 milioane au fost strămutate. Pe 29 august 2009, rebelii ARD  au atacat satele din statul  Jonglei, omorând mai mult de 42 de persoane, printre care multe femei şi copii, rănind totodată mai mult de 60 de persoane. Printre cei ce au fost omorâţi în aceste raiduri a fost şi prezbiterul unei biserici din satul Wemyol, care a fost împuşcat în timp ce conducea serviciule de dimineaţă din biserica sa.

Aceşti aproape 30 de ani de instabilitate şi persecuţie nu au împiedicat însă creşterea bisericilor. Deşi cei mai mulţi misionari străini au fost expulzaţi, aceştia au lăsat în urmă lideri naţionali care au continuat să fie dedicaţi cauzei evanghelizării.

Cea mai mare nevoie a bisericilor din Sudul Sudanului este creşterea spirituală şi ucenicizarea noilor convertiţi. De aceea, în pofida stării de instabilitate şi sărăcie, pastorii din Sudan nu aşteaptă ajutor pentru a-şi acoperi nevoile materiale personale, ci mai degrabă  continuă să ceară sprijin internaţional pentru a cumpăra biblii şi literatură creştină.

Rugaţi-vă pentru:

  • pace şi stabilitate în Sudan;
  • biserica din satul Wemyol care a rămas fără păstor;
  • creşterea spirituală a noilor covertiţi din Sudul Sudanului.

Preluat din Calendarul de Rugăciune, Misiune.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button