Meditatii

Inima Ta şi comoară ascunsă

Căci unde este comoara voastră, acolo este şi inima voastră.Luca 12,34
Cam la treizeci de kilometri de Burlington, Vermont, aproape de lacul Champlain, se află orăşelul St. Albans. Undeva între orăşel şi graniţa canadiană există ascunsă o comoară în valoare de 114 522 dolari aur. Celui care o descoperă îi este oferită o recompensă de 10 000 de dolari, dar până acum nimeni n-a revendicat recompensa. Comoara a fost ascunsă acolo cu mult timp în urmă, în seara zilei de 18 octombrie 1864. Timp de mai multe zile înainte de data aceasta, în St. Albans, au început să apară străini. Apoi, în după-amiaza zilei de marţi, cei douăzeci şi doi de nou-veniţi s-au adunat pe platoul cu iarbă verde al localităţii. Când ceasul a bătut ora trei, ei s-au despărţit în grupe şi s-au îndreptat către cele trei bănci ale căror clădiri se aflau cu faţa spre piaţa orăşelului. Câţiva dintre oameni i-au ţinut pe localnici la distanţă, ameninţându-i cu armele. Alţii au intrat în bănci şi au luat banii. Cu prada asupra lor au încălecat pe cai şi au părăsit în galop oraşul. Cei douăzeci şi doi de oameni erau soldaţi confederaţi care aveau în plan să folosească banii spre a jefui alte orăşele din Noua Anglie. Dar paisprezece dintre ei au fost prinşi în Canada şi niciun alt oraş n-a mai fost jefuit. Cei capturaţi au refuzat să spună unde au ascuns banii. După război, unul dintre soldaţi s-a întors la St. Albans să caute aurul. Un fermier localnic l-a urmărit de la distanţă şi a observat că el a mers încoace şi încolo în lungul frontierei canadiene pe partea din Vermont, ca şi când căuta ceva. Dar, fie că pietrele de hotar nu mai erau aceleaşi, fi e că hoţul uitase unele amănunte importante, că a plecat fără aur.
În timp de război, unii oameni îşi îngroapă comoara în fundul grădinii sau în pivniţă înainte de a fugi. Oriunde este cu putinţă, oamenii aceia se întorc să afle comoara lor.
Unde este ascunsă comoara ta? Este ea în cer? Ai folosit banii tăi pentru misiuni şi evanghelizare? Ajuţi tu pe cei săraci şi suferinzi? Desigur, Satana încearcă şi el să te câştige ca să depui comoara ta în teritoriul lui. El ştie că acolo unde este comoara ta, acolo va fi şi inima ta. Aceasta este ceea ce doreşte el; inima ta, credincioşia ta şi consacrarea ta.
Unde este inima ta? Unde ai pus comoara ta?

Preluat din Revista Respiro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button