Meditatii

Iluminarea poetului

„Cuvântul Tău este o candelă pen­tru picioarele mele şi o lumină pe cărarea mea.” Psalm 119.105

Heinrich Heine (1797-1856), poet german şi ultimul mare reprezentant al liricii romantice germane, scria în „Istoria religiei şi a filozofiei din Germania” următoarele:

„Am vorbit în cartea mea «Romanzero» despre schim­barea ce s-a făcut în spiritul meu cu privire la lucrurile divine. Iluminarea mea o datorez pur şi simplu unei cărţi. Unei cărţi? Da, o carte veche şi simplă, modestă ca natură şi firească asemenea ei, o carte care pare obişnuită şi nepretenţioasă ca soarele care ne încălzeş­te, ca pâinea care ne hrăneşte; o carte care ne primeşte aşa de amical cu atâtea bunătăţi ca o bunică bătrână, care citeşte şi ea zilnic din această carte cu buzele ei dragi şi tremurânde şi cu ochelarii pe nas.

Şi cartea aceasta se numeşte pe scurt: Biblia. Pe drept mai este numită şi Sfânta Scriptură. Cine a pierdut pe Dumne­zeu, poate să-L regăsească în această carte, şi cine nu L-a cunoscut, peste acela adie suflarea Cuvântului di­vin. Evreii, care au pricepere pentru aceste lucruri preţi­oase, ştiuseră ce fac, când la arderea celui de-al doilea templu lăsară în flăcări vasele de aur şi argint, candela­brele, chiar şi pieptarul cu pietre scumpe, şi salvară nu­mai Biblia. Căci aceasta era adevărata comoară a tem­plului.”

Preluat din Meditatii Crestine, Misiune.Ro
Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button