DocumentareEditoriale

Documentar despre Medicina alternativă – Partea a V-a

Ioan Ciobota:

Vorbim despre Homeopatie, Radiestezie, Acupunctura, Reflexologie sau Presopunctura, Bioenergie, Bioterapie, Cristaloterapie si alte tehnici asemanatoare.

in afara de metodele cunoscute, cum se mai poate interveni pentru a vindeca un bolnav?

Radiestezist si inforenergetician:

Se mai poate interveni si pe cale bioenergetica, actionand asupra corpului energetic, fara atingerea corpului fizic, astfel:

intai se anihileaza si se elimina energiile negative existente, care au produs imbolnavirea, apoi se incarca cu „energie benefica” zona deficitara. Instrumentul de lucru sunt palmele bioterapeutului, care reprezinta niste concentratoare si radiatoare de bioenergie, prin care se realizeaza transferul de energie de la bioenergoterapeut la pacient, dupa ce acesta in prealabil s-a incarcat cu „energie” preluata din „oceanul energetic” prin comenzi realizate mental in stare „Alfa”.

Prof.Dr.Iosif Ton:

Aceste practici sunt de origine pagana. Ele sunt un produs a unui sistem spiritual si sunt reflectarea in practica a relatiilor unor oameni cu lumea spiritelor. Pentru ca este lumea pagana, este relatia oamenilor cu spiritele rele.

I.C.:

In continuare despre homeopatie.

Prof.Ernest Valea, specialist crestin in ocultism si religii orientale:

Homeopatia este o tehnica descoperita in urma cu vreo 200 de ani, de catre un german pe nume Samuel Hannemann. Este o tehnica descoperita dintr-o asa zisa eraore de procedura.

Acest Hannemann era un medic fara succes pe vremea aceea, care intr-o zi a ingerat accidental chinina – chinina tocmai incepuse sa fie folosita pentru a trata malaria, si a observat ca simptomele pe care le-a produs, au fost tocmai simptomele produse de malarie, adica friguri, tremuraturi, greturi.

Gabriela Sabau, de 20 de ani foloseste remedii homeopatice impreuna cu intreaga familie:

Aceste remedii pe care le luam, de fapt ele trezesc forta reactiva a organismului, capacitatea de autoaparare a organismului, si in felul acesta indeparteaza boala.

Acesta este principiul similitudinii, mai pe popular spus: „Cui pe cui se scoate”.

De exemplu, daca eu am febra, in loc sa combat febra cu antitermice, dau un remediu, de exemplu aconit, care este obtinut dintr-o planta, care intretine febra. imi face o febra un pic si mai mare, ca sa pot eu lupta cu febra din organismul meu, ca sa o elimin in mod natural.

Medicina homeopata a ramas ca acum 200 de ani, nu a evoluat aproape deloc. Remediile care sunt cunoscute de pe vremea lui Hannemann, acelea sunt cele care se folosesc si astazi.

Prof.Ernest Valea continua:

Hannemann a inceput apoi sa foloseasca, sa experimenteze asupra sa foarte multe substante extrase din plante, materiale anorganice, si a facut liste foarte lungi asupra simptomelor care le-au produs.

Apoi le-a clasificat si a inceput sa emita principii, cum ca anumite boli ar fi vindecate de anumite remedii.

I.C.:

Aveti patru copii, daca unul dintre ei ar fi intr-o situatie grava si vi s-ar spune ca singurul remediu este unul de natura homeopatica, ce-ati face?

Dr.Ileana Radu, medic crestin:

Copii mei au varste intre 12 si 23 de ani. Din pacate cu copiii mei am traversat situatii dramatice din punct de vedere medical.

Cred ca primul lucru care l-as face ar fi sa ma sfatuiesc cu sotul, apoi as discuta inclusiv cu copilul meu lucrurile acestea. insa daca as avea aceste indicii care frizeaza clar ocultimsul, cred ca NU As APELA LA ELE. Deoarece mi-ar fi foarte clar ca as putea obtine o vindecare intr-o zona, dar poate as pierde iremediabil si profund intr-o zona care este viata noastra vesnica de fapt, si legatura noastra cu Dumnezeu care ne-a facut si care este la urma urmei stapanul vietii si Cel care ne sanatate si bucurie.

Probabil ca as pune problema in termenii acestia – ce pierd si ce castig?

As castiga ceva ce tine de viata asta trecatoare, de trup, dar as pierde ceva ce tine de suflet si de viata vesnica si de dimensiunea eterna.

I.C.:

Care este un alt principiu al homeopatiei?

Prof.Ernest Valea:

Un alt principiu este cel al dilutiei. Va dati seama ca nu este potrivit sa folosesti remediile acestea in stare naturala, pentru ca efectele ar fi prea puternice. Atunci se dilueaza aceste remedii, in proportie de 1 la 10 sau 1 la 100.

Cum se face? Luand de exemplu 1 mililitru dintr-un extras de planta – de exemplu 1 mililitru de extras de violete – se dilueaza cu 9 mililitri de solvent – apa sau alcool – si se obtine in felul acesta dilutia D1. „D” de la decimal, deci dilutia 1 la 10.

Din aceasta solutie obtinuta, se ia iarasi 1 centimetru cub sau un mililitru, se dilueaza cu alti 9 mililitri de solvent si se obtine dilutia D2.

Apoi tot asa pana se ajunge la dilutii impresionante, pana la 1000 chiar. Ceea ce ar trebui sa ne puna pe ganduri este faptul ca in urma acestor dilutii, la un moment dat nu mai ramane nici o molecula de substanta activa in preparatul homeopatic.

Aceasta deoarece una din legile chimiei spune ca un mol de substanta are 6 x 10 la puterea 23 molecule, asa ca daca diluam preparatul homeopatic undeva dincolo de dilutia D23, in cazul solubilitatii celei mai bune, nu mai ramane acolo nici o molecula activa.

Atunci intrebarea este ce ramane in preparat si ce produce vindecarea?

Iar raspunsul este dat de urmatorul principiu – cel al potentarii.

Prin aceste dilutii se spune ca preparatul homeopatic inmagazineaza „energie cosmica”, iar aceasta energie este cea care produce cu adevarat vindecarea…

Din nou ne intoarcem la un model energetic al organismului uman, care spune ca dezechilibrele care produc boli in trupul fizic sunt de natura energetica, iar preparatul homeopatic vine si suplineste acest „gol energetic”.

Gabriela Sabau:

Sunt niste restrictii la tratamentul homeopatic – nu ai voie sa bei cafea, sa bei ceai negru de Ceylon. Ceaiurile de plante medicinale sunt admise, desi uneori si acestea interfereaza cu remediile homeopate, dintre care unele sunt produse din ceaiurile respective.

I.C.:

Gabriela Sabau a practicat aceste lucruri care corespund intocmai principiilor teoretice.

Prof.Ernest Valea:

Un alt principiu, care probabil este raspunzator de efectele produse, este cel al dietei.

Pacientul supus tratamentului homeopatic trebuie sa se abtina de la orice substante toxice, adica alcool, cafea, ceai tare, bauturi racoritoare.

Radiestezist si inforenergetician:

Si in acest domeniu performant exista mai multe trepte de evolutie, cu rezultate de la simplu, cum ar fi masurarea si influentarea scaderii ternsiunii arteriale, ameliorarea durerilor, pana la complex ca eliminarea calculilor biliari sau renali, stoparea tumorilor si in timp eliminarea acestora pe cai naturale.

Apoi reanimarea in cazul comelor datorate crizelor cardiace sau cerebrale, si mai departe si mai complexe cum ar fi depistarea viitoarelor suferinte sau afectiuni ale fiintelor vii, previziunile fiind uluitoare.

Se pot prevedea cu luni sau ani inainte aparitia cancerului de exemplu, si se pot lua masuri de prevenire.

Sunt posibile toate acestea, nu sunt pure fantezii sau speculatii? Nu.

I.C.:

Ce rol are filozofia chineza, si in special principiul Yin si Yang, care spune ca in bine exista si putin rau, iar in rau exista si putin bine?

Mircea Iorga, bioenergoterapeut si vindecator cu ajutorul cristalelor:

Principiul Yin si Yang este principiul echilibrului, deci nu prea mult dintr-una, nu prea mult din cealalata.

Yin si Yang masculin-feminin, pozitiv-negativ; foarte multa lume vorbeste de energii negative. Sunt energii care sunt negative pentru o persoana, dar sunt bune pentru alta…

Cristalele se monteaza in jurul corpului, intr-o retea bine determinata, exact ca si acele in acupunctura, si actioneaza asupra campului prin locurile unde au fost montate. Se lasa persoana impreuna cu cristalele un timp determinat, pentru ca acestea sa poata actiona.

Este cunoscut faptul ca cristalul de cuart si alte tipuri de cristale au o actiune energetica.

I.C.:

Se pare ca tocmai aici este problema, si anume faptul ca se cere o comunicare echilibrata cu cele 2 energii: celesta si terestra.

DAR ! in Biblie, Dumnezeu spune ca uraste o inima impartita. Omul nu poate comunica echilibrat si cu Diavolul si cu Dumnezeu.

Asta ar insemna ca-si bate joc sau de unul sau de celalalt.

Dumnezeu numeste acesta pur si simplu „curvie spirituala”…

Dar principiul Yin si Yang, care este principiul de baza al filozofiei chineze, si care spune ca in rau exista si putin bine, iar in bine exista si putin rau, este complet neadevarat din punct de vedere biblic.

in Dumnezeu NU exista si putin Diavol, iar in Diavol NU exista si putin Dumnezeu – aceasta este o aberatie.

DUMNEZEU  SI  DIAVOLUL  SUNT  COMPLET  SEPARATI  SI  NU  AU  ABSOLUT  NIMIC  DE  A  FACE  UNUL  CU  CELALALT,  doar ca la sfarsit Dumnezeu il va arunca pe Diavol, pe ingerii lui si pe oamenii care i-au slujit Diavolului, in chinul cel vesnic.

Dar sa revenim la radiestezie.

Radiestezist:

O fiinta vie este constituita dintr-un corp fizic, adica carne, oase, organe, dintr-un corp energetic, care pune in functiune toate componentele si organele trupului, care se mai numeste si corp vital sau biosic sau biocamp si un corp spiritual numit si noesic. Acesta din urma primeste informatii, le prelucreaza si ia decizii, si conduce celelalte 2 corpuri. Aceste corpuri sunt concentrice, suprapuse, corpul biosic fiind cel mai mare din punct de vedere spatial. Prezenta acestui corp inseamna viata, iar absenta lui inseamna moarte clinica.

Acest corp este un camp de energii, cu o multitudine de frecvente.

El poate fi cedat, pierdut sau amplificat prin comenzi primite de la corpul noesic. in zonele in care fiinta vie are o lipsa de energie, deci un gol de cimp energetic, sau un surplus, apare suferinta, iar daca situatia persista apare boala manifestata in componentele corpului fizic, carnal.

Prof.Ernest Valea:

Radiestezia este o metoda care pleaca de la o teorie spirituala lansata de Rudolf Steiner, fondatorul antropozofiei.

El spune ca omul este o suma de mai multe corpuri. Este corpul fizic, dar el nu poate sa traiasca, pentru ca el trebuie insufletit, trebuie mentinut in viata impotriva legii entropiei. Atunci exista un alt corp care face asta, anume corpul eteric. Acest corp eteric imbraca corpul fizic si il mentine in viata. Fiecare organ din corpul fizic isi are un corespondent in corpul eteric.

De exemplu: inima fizica are corespondent o inima eterica, si asa mai departe.

Acest corp eteric este de natura energetica si poate fi masurat, folosind anumite proceduri.

Deci antropologia antropozofica, sau modul in care antropozofia defineste fiinta umana, este urmatorul: omul este o suma a mai multe corpuri. Primul este corpul fizic, asa cum il cunoastem. insa corpul fizic nu poate functiona prin sine insusi. Daca am avea doar acest corp fizic, am fi una cu regnul mineral. De aceea exista un alt corp care imbraca acest corp fizic si il ajuta sa supravietuiasca impotriva legii entropiei. Acesta este corpul eteric. Acesta da forma si structura substantelor si fortelor minerale din corpul fizic, iar fiecare organ al corpului fizic isi are corespondentul in corpul eteric. Dupa cum avem o inima fizica, avem si o inima eterica, dupa cum avem plaman fizic, avem si plaman eteric. Corpul eteric fiind de natura energetica, modificarile pe care le sufera acest corp eteric pot fi masurate.

Iuliana Todea – practica reflexoterapia sau presopunctura de peste 20 de ani:

si cancer s-a vindecat, si rinichi blocat sau o glanda blocata o pornesc in 15 minute. Descarc fierea daca este incarcata in 15 minute. Eu n-am avut sa nu am rezultate. N-am avut.

La toate punctele, cand nu stiu ce sa fac sau sa spun ce are omul, Dumnezeu imi da imediat. Imediat imi da: „Uite asa, asa, asa” sau „Fa asa, asa, acum fa asa”.

Prof.Ernest Valea:

În afara corpului eteric, ei spun ca avem corpul astral – este corpul care ne defineste starea de veghe, sau se mai spune corpul care ne insufleteste. Iar corpul care da adevarata natura umana, care ne da esenta noastra constitutiva este sufletul sau eul.

Pe scurt as vrea sa mentionez ca ei spun ca are 3 laturi:

– sufletul ratiunii

– sufletul senzatiei

– sufletul constientei.

Am numit acestea pentru ca sufletul constientei este numit a fi de aceeasi natura cu Dumnezeu.

Este acea picatura numita de Steiner – in cartea sa „stiinta spirituala” – „picatura din oceanul spiritualitatii atotcuprinzatoare”.

Acolo omul este una cu Dumnezeu, este particica sau picatura de energie de aceeasi natura cu Dumnezeu.

I.C.:

Profesorul Ernest Valea, specialist crestin in religii orientale si doctrine oculte, ne-a prezentat o trecere in revista asupra teoriilor din domeniul Medicinei Alternative.

Asa cum sugereaza aceasta expunere, ACESTE  TEORII  RAMAN  DOAR  SIMPLE  SPECULATII,  NEDOVEDITE  SI  NEDEMONSTRATE.

DEOCAMDATA  SUNT  DOAR  INVENTII, propagate de Rudolf Steiner, dar din pacate preluate de prea multi oameni, fara nici un fel de cercetare.

Dar cum se face dinamizarea sau potentarea in cazul remediilor homeopatice?

Dr.Gheorghe Jurj, homeopat:

La inceput se facea manual. Este vorba de o sucursiune, adica o scuturare repetata a respectivei substante, dupa care se dilueaza din ce in ce mai tare.

Actualmente marile companii fac aceasta operatiune cu masinarii de potentat.

Este foarte important faptul ca remediul nu este doar diluat, nu este o picatura intr-o galeata, ci este potentat. Adica o picatura in 10 mililitri, apoi iarasi scuturat si iarasi scuturat si iarasi scuturat. Este ca si cum acea molecula de substanta activa ar atinge toate moleculele de apa si le-ar colora, le transmite o informatie.

Exemplul pe care il dau adeseori la cursuri, este faptul ca daca pui o picatura de cerneala intr-un pahar cu apa, acea picatura coloreaza toata apa, si chiar la a 2-a, la a 3-a, la a 4-a dilutie inca mai exista acolo.

Dr.Ileana Radu, medic crestin:

Din inceput Medicina Alternativa s-a constituit intr-un fel de reactie la Medicina Traditionala. si o reactie chiar aroganta, adica „noi facem altfel decat voi, noi facem mai bine decat voi.”

Au fost pur si simplu campanii foarte mediatizate de discreditare a Medicinei traditionale.

Oricum noi deja traim in epoca in care pacientii nostri sunt mai destepti decat noi. si pacientii nostri ne chestioneaza, si pacientii nostri au acces la ziare, la Internet…

Mamicile citesc prospectul si ma suna pe mobil: „Doamna doctor, am citit in prospect ca nu trebuie administrat sub varsta de 6 luni.

Atunci – cu delicatete – trebuie sa spun ca eu am scris reteta, eu am semnat-o si-mi asum responsabilitatea.

Oricum traim intr-o lume in care pacientii ne interpeleaza si au tot dreptul sa ne interpeleze.

in acest cadru, de fapt, Medicina Alternativa acum nu se mai constituie asa de mult ca o reactie, ci de la aroganta, si de la reactie si de la exclusivitate, ca noi stim mai bine si facem mai bine si mai complet si mai desavarsit, intr-o pozitie ceva mai smerita, as spune eu.

Adica „noi suntem o medicina complementara, complementam ceea ce nu reuseste sa faca medicina traditionala, adaugam, suplimentam si integram niste dimensiuni pe care voi le-ati ignorat.”

Prof.Ernest Valea:

Ca metoda de diagnostic, Radiestezia foloseste masurarea corpului eteric sau a integritatii corpului eteric, folosind fie ansa, fie pendulul radiestezic. Pe scurt, terapeutul plimba aceasta ansa sau pendul de-a lungul corpului si spune ca poate masura disfunctiile corpului eteric, in sensul ca observa un gol energetic in dreptul unui organ afectat.

si atunci trage concluzia ca dupa cum inima eterica sufera de un gol energetic, tot asa si inima fizica are si ea o anumita problema.

Deci radiestezia este o metoda de diagnostic, spun ei.

Ca tratament se foloseste mai departe fie homeopatia, in sensul ca odata diagnosticata problema, folosind tot ansa sau pendulul se masoara capacitatea anumitor preparate homeopate de a rezolva acest deficit de energie, fie alta metoda de vindecare este cea practicata de bioenergeticieni, in care se fac binecunoscutele pase si masaje energetice pentru refacerea deficitului de energie al corpului eteric si obtinerea vindecarii fizice – pretind acestia.

I.C.:

Ce cazuri concrete ati avut, ce succese si insuccese ati avut in practicarea homeopatiei?

Dr.Ofelia Lugojan, homeopat:

Este foarte greu sa apreciez.

Au fost pacienti care au venit intr-o stare foarte grava si dupa 2 luni de tratament eu nu i-am mai recunoscut in sala de asteptare.

Sau au fost de pilda cazuri simple pentru care mi-au trebuit 4-5 ani.

A fost destul de recent un caz – si este un sentiment pe de-o parte de bucurie, pe de alta parte de tristete – un pacient pe care l-am avut cu o ciroza hepatica, caruia i s-au dat cateva luni, care a trait de fapt cativa ani. Analizele s-au normalizat, dar pentru ca exista o ironie a sortii, a facut o hemoragie digestiva si in decurs de cateva minute s-a prapadit…

I.C.:

Ce afectiuni ati tratat si ce rezultate ati avut?

Dr.Ioan Ometa, acupunctor:

Un medic care practica acupunctura si spune ca are numai succese, acela este un mincinos fara seaman.

Sigur ca nici acupunctura nu poate sa faca – asa cum intreaga medicina alopata nu poate sa faca – totul.

Singurul care poate sa faca totul este bunul Dumnezeu.

Practic nu exista nici o afectiune care sa nu poata fi abordata, cu exceptia bineinteles a afectiunilor chirurgicale, si niciodata nu va trebui ca un acupunctor sa faca incercari pe seama unui bolnav care are o afectiune chirurgicala. Restul afectiunilor bineinteles ca pot fi abordate de acupunctura.

Prof.Dr.Iosif Ton:

Nu cauta vindecare cu orice pret.

Dumnezeu a creat Universul. Toate energiile care sunt in univers ar trebui sa-I fie supuse lui Dumnezeu, dar Dumnezeu, in suveranitatea Lui, a lasat sa existe pentru o vreme si aceste spirite revoltate.

Modul in care inteleg eu lucrurile dupa Sfanta Scriptura, este ca atunci cand Dumnezeu ne-a creat pe noi ca persoane, adica cu libertatea de a alege, Dumnezeu l-a lasat pe Diavolul sa existe tocmai pentru a crea omului adevarata libertate.

Eu nu am libertate decat cand am o alternativa.

Dumnezeu mi se prezinta ca Dumnezeul Creator, Dumnezeul plin de dragoste, Dumnezeul adevarului, Dumnezeul bunatatii. El imi spune: „Ia-ma pe Mine, iubeste-Ma pe Mine, fi al Meu si fi ca Mine”. Dar El zice: „Am lasat alaturi pe unul care-i totalmente opusul Meu. Care este nimicitorul, care este ura intrupata, care-i rautate, care-i nimicire. Daca-l vrei pe el, esti liber sa-l alegi pe el.”

Dumnezeu, ca sa-mi creeze mie libertate, il lasa pe Diavolul cu spiritele lui sa existe.

Acum, Dumnezeu mi se reveleaza prin Domnul Isus, si cand eu il primesc pe Domnul Isus in viata mea, Domnul Isus aduce Duhul Sfant, Duhul lui Dumnezeu in viata mea.

Toate energiile lui Dumnezeu sunt concentrate in Duhul lui Dumnezeu – in Duhul Sfant. Eu am Duhul Sfant numai daca L-am primit pe Domnul Isus in viata mea, pentru ca Duhul Sfant este Duhul lui Cristos.

si cand il am pe Duhul Sfant, am toata energia dumnezeiasca de care am nevoie.

Este adevarat ca omul fara Dumnezeu este omul fara energie dumnezeiasca. ii lipseste energia lui Dumnezeu si de aceea nimic nu functioneaza bine in el.

Acum vin acesti oameni, care zic: „Domnule, noi am descoperit niste banci de energie cosmica, noi am descoperit niste surse de energie.”

Este posibil ! Dar izvorul acelor energii este Diavolul si ingerii lui.

Pana la un loc, ei pot sa faca minuni, asa cum s-a intamplat cu Moise in Egipt – cand facea el o minune, veneau si vrajitorii si faceau o asemenea minune. si pana la un punct, toti vrajitorii au putut sa faca ce facea si Moise. De la punctul acela incolo, ei au spus: „De aici incolo noi nu mai putem face ce face Moise !”.

Diavolul are o anumita putere. El are niste limite, pentru ca el nu este egal cu Dumnezeu. El este o persoana revoltata pe care Dumnezeu o lasa sa existe pentru a crea libertate pentru noi, dar Dumnezeu totdeauna ii pune limite: „Pana aici si nu mai departe !”.

Oamenii acestia, cumva, au reusit sa intre in legatura cu aceste spirite, care nu sunt altceva decat spiritele celui rau. Spiritele revoltate impreuna cu Diavolul. si intr-adevar, ei aduc energie ! DAR energia pe care o aduc ei este de esenta demonica.

inca o data, este energie Dumnezeiasca, dar aceasta este in Acela care a zis: „Toata puterea mi-a fost data in cer si pe pamant”, care-I Fiul lui Dumnezeu, intronat la dreapta lui Dumnezeu.

Cand eu ma unesc cu El, si El aduce Duhul Sfant in mine, Duhul Sfant este Duhul puterii lui Dumnezeu in mine, El restabileste toate echilibrele mele launtrice, El restabileste toate energiile care-mi trebuie, eu n-am nevoie de alte energii decat energiile sau puterile care-mi vin prin Domnul Isus si prin Duhul Sfant.

Realizator: Ioan Ciobotă

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button