Interviuri

Interviu cu Alin Jucu

Reporter: Stimaţi cititori, stăm de vorbă cu interpretul de muzică crestină, Alin Jucu, un cântăreţ deosebit prin harul care îl are de a-L lăuda pe Domnul prin mesajele din cantarile lui.

În primul rând vreau să îţi mulţumesc pentru că ai acceptat invitaţia noastră şi de asemena pentru timpul acordat. Aşadar Alin, spune-ne câte ceva despre copilăria ta, unde te-ai născut şi în ce cadru ai crescut?

Alin Jucu: Pace..şi bine v-am găsit! La fel şi pentru mine e o bucurie să putem sta de vorbă şi desigur să putem colabora. Acuma, din copilărie, aş avea multe de spus, desigur, ca orişicare din voi, însă, sper să nu mă repet pentru că, am mai răspuns zilele astea de vreo 2 – 3 ori la o astfel de întrebare.

M-am născut la Deva, unde defapt mi-am petrecut copilăria, adolescenţa chiar şi o parte din tinereţe, pentru că încă mă consider destul de tânăr (Doar 25 de ani…Multi înainte!!! MULTUMESC J) De puţină vreme m-am mutat împreună cu soţia în Spania, unde vom locui cât este Voia Domnului. Aici El ne-a dăruit o fetiţă minunată şi împreună iubim şi ne dăm toată silinţa să-L slujim pe El.

Am crescut într-o familie binecuvântată cu 2 părinţi credincioşi şi alţi fraţii mai mari de la care, la fel, am avut multe de învaţat atât spiritual cât şi educaţional. Cu acest prilej ţin să vă mulţumesc încă o dată pentru tot ce aţi făcut şi aţi investit în viaţa mea!

Reporter: Ce te-a determinat să îţi începi cariera muzicală, şi la ce vârstă ai lansat primul album ?

Alin Jucu: Ceea ce ma avântat mai mult ca să încep lucrarea asta, a fost familia. Cântarea a avut un loc deosebit în casa noastră. Fraţii şi surorile mai mari, toţi cântau foarte bine şi erau implicaţi în grupuri de misiune şi cântare. Am avut un frate care, în anul 1997 a trecut la Domnul în urma unui tragic accident de maşină. Băiatul acesta era muzician şi afirm asta susţinut de cei care l-au cunoscu pe Dănuţ (nu puţini pentru vremea aceea). A absolvit liceul de muzică din Deva pe locul 1, iar apoi a continuat la Conservatorul din Oradea unde, la fel era printre cei mai buni. A fost implicat şi într-un grup de muzicieni foarte cunoscuţi pe timpurile de atunci unde i se mai spunea şi Profesorul. Plecarea lui din lumea noastră a lasat în urmă momente grele în familie şi nu numai. De atunci, chiar dacă eram destul de tinerel, am simţit că în mine se naşte dorinţa de a călca pe urmele lui. Astfel, pot afirma că pentru mine, familia a fost acel bobârnac al lui Hegel (dacă îmi permiteţi expresia). Adică ceva iniţial şi care apoi m-a susţinut şi încurajat să fac lucrarea aceasta spre Slava Lui Dumnezeu.

Primul album l-am înregistrat la vârsta de 20 de ani, în 2006. Se intitulează “Biruitori în slavă” la Baia Mare, Studio Sfara cu care am şi colaborat foarte mult de atunci. Sunt nişte băieţii deosebiţi acolo, Domnul să îi binecuvânteze în tot ce fac!!! 🙂

Reporter: Care ar fi planurile de viitor în privinţa carierei tale muzicale?

Alin Jucu: Acum lucrez la volumul patru J

De mic mi-am dorit să am un studio de înregistrări audio. Nu de mult timp dorinţa asta a început să prindă contur şi încet încet cred că Domnul mă va ajuta. Fiind în Spania (Elche), am întâlnit aici tineri credincioşi şi foarte capabili în domeniul muzicii cu care pot colabora. Am început să facem şi înregistrări iar pentru cei interesaţii de serviciile noastre putem colabora pe email [email protected] sau  www.alinjucu.ro unde puteţi găsii şi ceva demo-uri. Ok, acum am facut şi publicítate, sper că nu e o problema J

Reporter: Ce poţi să ne spui despre stilul de muzică pe care ai ales să-l cânţi, şi despre reacţia pe care o au cei care ascultă mesajul transmis în cântările tale; bănuiesc, căci ai avut foarte multe încurajări dar poate au fost şi persoane care te-au deapreciat?

Alin Jucu: În special am vrut ca muzica ce o promovez, în primul rând să nu iese din limitele biserici creştine. Consider  că mai întâi mesajul este cel mai important…ceea ce vrei să transmiţi iar apoi desigur,  foarte important este cadrul în care transmiti acest mesaj. Adica melodia, interpretarea, etc. Ca stil de muzică e un pop însă cu mici variaţii.

Desigur, am avut foarte  multe părtăşi deosebite, şi consider că a fost foarte bine primit mesajul cântărilor. Defapt, cred că nu mă diferenţiez prea mult de muzica din bisericile noastre de astăzi. Asta am şi căutat. Încurajări şi complimente au fost mereu, iar astea ne ajuta foarte mult.

Reporter: Acum pentru că timpul s-a scurs aşa de repede, te-aş ruga să transmiţi un mesaj cititorilor noştri.

Alin Jucu: Pentru că suntem încă la începutul anului, vă doresc un an binecuvântat de Domnul şi fie ca El să împlinească toate dorinţele voastre. Aş vrea ca anul acesta şi nu numai, să încercăm să îl reprezentăm mai bine pe Dumnezeu prin viaţa noastră, prin trăirea noastră şi astfel, cei din jurul nostru să se întoarcă la Mântuitorul. Multă pace tuturor, inclusiv vouă, celor de la site…Pe curând!

Realizator şi Reporter: Silviu Firulete

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button