Rugaciune

Rugăciune pentru creştinii persecutaţi – Cuba

Cuba este supranumită „campioana” comunismului. Fidel Castro, care a venit la putere în 1959, a oferit cubanezilor socialismul sau moartea. În 1960 el a promis că în termen de 10 ani va scăpa ţara de orice fel de religie. După 48 de ani, timp în care el a fost la putere,  numărul creştinilor evanghelici a crescut însă de opt ori, ajungând în prezent la aproape un milion.
Pentru a împiedica bisericile din case, reglementările ce au intrat în vigoare în 2005 interzic să fie deschisă o biserică la o distanţă mai mică de 2 km faţă de o altă biserică existentă, iar pentru construcţie şi funcţionare, fiecare biserică trebuie să primească autorizaţii, care de obicei nu se dau.
În februarie 2008, când din cauza stării precare de sănătate Fidel a transferat puterea fratelui său Raul, creştinii se aşteptau să urmeze o mai mare libertate. După rapoartele prezentate de observatori, se pare că situaţia creştinilor s-a înrăutăţit.În 2009, 30 de pastori au fost arestaţi în Santa Cruz, fiind acuzaţi de planificarea unei conferinţe pentru 200 de pastori şi lucrători creştini.
În aprilie 2010, familia pastorului Gude Perez, care a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru „atitudini şi comportament anti-revoluţionar”, a fost silită să părăsească apartamentul în care locuia şi să se mute într-o altă zonă, pentru a fi împiedicată astfel creşterea numerică a numărului membrilor bisericii în care pastorul Perez slujea.

Rugaţi-vă pentru:
-libertate religioasă în Cuba;
-bisericile nerecunoscute;
-familia şi biserica pastorului Perez.

Sursa: Misiune.Ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button