Articole

Esti tu sigur?

Trăim într-un veac când oamenii caută să fie tot mai siguri de ceea ce ştiu şi ceea ce fac. Pentru aceasta ştiinţa şi tehnica modernă au creat laboratoare sofisticate şi aparate de mare precizie. Totul se măsoară, se analizează, se calculează, se verifică.

Când vrei să ridici o clădire cu două sau mai multe etaje, arhitectul îţi spune sigur ce îţi trebuie pentru temelia construcţiei. Calculele de rezistenţa materialelor îi îndreptăţesc spusele. Când se stabileşte forarea unei sonde petrolifere sau deschiderea unei mine, comisia de ingineri este sigură că acolo se găseşte ţiţei, sau cărbune. Specialiştii nu lucrează la nimereală. Ei n-au văzut ţiţeiul sau cărbunele din adâncime, dar prospecţiunile făcute cu aparate speciale le-au indicat zăcământul. Ei sunt siguri de el.

Medicul veterinar de abator, care dă autorizaţia de vânzare a cărnii, este sigur că produsul acela nu prezintă un pericol pentru sănătatea consumatorilor. El a făcut analiza cărnii în laborator şi a constatat că nu are germeni de trichineloză, sau altă boală infecţioasă.

În 1941, în timpul războiului, soldaţii unei unităţi au ocupat oraşul Reni din sudul Basarabiei şi mi-au povestit cum au găsit în unele case părăsite sticle cu compot şi alte alimente, dar n-au îndrăznit să mănânce, de teamă că sunt otrăvite. Nu aveau la îndemână aparate să facă analize, totuşi întâi au dorit să fie siguri. De aceea prindeau câte o pisică, îi dădeau cu forţa din alimente, iar după jumătate de ceas, dacă pisica nu avea nimic, mâncau şi ei. Voiau să fie siguri.

De ce este atâta superficialitate în crezul nostru? De ce tocmai în cele mai de seama probleme ale vietii ne multumim cu nesiguranta? De ce primim ca adevarate unele afirmatii pe care nu le-am verificat? Suntem siguri de ele? Ai cercetat, ai cautat sa te convingi, sa fii sigur ca exista sau nu Dumnezeu, ca Biblia este adevarata sau nu, ca va fi sau nu o Judecata Divina sau ca nu exista vesnicie? Îti spui ca esti credincios, dar oare esti sigur de crezul tau? Iar daca nu crezi, esti sigur de necredinta ta?

Cursul Esti sigur? are drept scop apararea credintei crestine si aduce argumente în favoarea existentei lui Dumnezeu, a autenticitatii Bibliei, a vietii vesnice, a judecatii de apoi si poate fi un ajutor în formarea conceptiei personale despre lume si viata.

Cursul are cinci lectii si poate fi parcurs în cinci sapamâni. Fiecare lectie are atasate resurse video si audio de un real folos în întelegerea temelor abordate. Fiecare lectie are un set de întrebari la care esti invitat sa raspunzi.

Invita prieteni si colegi sa se alature grupului tau de studiu online, citeste, întreaba-te, da-ti raspunsuri, scrie, discuta cu altii si decide pentru tine însuti în ce crezi si pe ce se bazeaza credinta ta.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button