Articole

Dumnezeu nu te lasă singur

Dupa o mare victorie obtinuta pe Carmel, profetul Ilie a ajuns sa traiasca o adînca stare de depresie. Dupa cum arata relatarea biblica, la muntele Carmel, Ilie i-a provocat pe proorocii lui Baal la o demonstratie. El a propus ca Dumnezeul care va raspunde trimitînd foc din cer si va mistui jertfa pregatita, acela va fi adevaratul Dumnezeu iar slujitorii lui vor fi considerati adevaratii profeti.

Preotii lui Baal s-au trudit toata ziua, fara a primi nici un raspuns. Au ajuns asa de frustrati încît au început sa-si faca semne în trup taindu-se cu sabii.Dar chiar si atunci cînd sîngele se scurgea siroaie pe trupurile lor, Baal nu le-a dat nici un raspuns.

În vremea în care se aducea jertfa de seara, Ilie a zidit un altar, a sapat un sant în jurul lui si a varsat peste jertfa pregatita 12 vedre de apa. Dupa aceea s-a rugat si a cerut lui Dumnezeu sa trimita foc din cer. Dumnezeu l-a ascultat; si focul care s-a coborît din cer nu numai ca a mistuit jertfa, dar a supt si apa care era în sant. Toti cei prezenti au fost convinsi ca Domnul este Adevaratul Dumnezeu. Dupa aceasta minune, multimea prezenta s-a ridicat cu un singur gînd omorînd pe toti proorocii lui Baal.

Auzind de ceea ce s-a întîmplat acelor prooroci, sotia împaratului Ahab, Izabela, ce era o fidela închinatoare la Baal, s-a aprins de mînie împotriva lui Ilie. Ea a ordonat arestarea si condamnarea profetului la moarte. Înfricosat de acest ordin, Ilie a cazut paralizat de teama. A parasit muntele si a mers cale de o zi în pustie ca sa se ascunda. Acolo s-a asezat sub un ienupar si dorea sa moara, considerîndu-se învins.

A uitat asa de repede minunea prin care Dumnezeu a coborît foc din cer dovedindu-si puterea si autoritatea. Acum credea ca a ramas singur si fara nici o sansa de scapare din mîinile Izabelei. A trecut asa derepede de la extaz, la disperare !

Nu cumva si trairile inimii tale urmeaza acelasi parcurs? Îndiferent de situatia în care te afli, Dumnezeu nu te lasa singur. Chiar si atunci cînd ti se pare ca nu mai ai pe nimeni, El este prezent dînd vietii tale smnifiatie si scop, pentru care merita sa traiesti.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button