Articole

Însuşirile dragostei adevărate

Un tînar a început sa caute dragostea adevarata. Pentru ca nu stia cum s-o identifice si cum s-o gaseasca, acesta a mers la un maestru si l-a întrebat : „ Înteleptule Maestru ; caut dragostea adevarata, cum pot sti cînd am gasit-o ?” Maestru l-a privit cu atentie, i-a zîmbit apoi i-a zis : „ Nu-ti voi da raspunsul ; dar îti spun ca dragostea adevaratta are trei calitati distincte. Esti gata sa rascolesti lumea si sa cauti care sunt aceastea ? „ Da a raspuns tînarul !”

Dupa ce s-a despartit de maestru, tînarul a colindat lumea în lung si-n lat. Dupa mai multe cautari, s-a oprit la o scoala cu un mare renume, unde a început sa studieze crezînd ca asa va descoperi calitatile dragostei adevarate. Dupa ce a discutat cu profesorii si s-a împrietenit cu studentii, s-a îndragostit, dar a gustat si ce-i esecul si dezamagirea în dragoste.

Dupa multi ani de reusite si esecuri , tînarul s-a întors la Marele Maestru.Acesta l-a recunoscut si l-a întrebat imediat ce l-a vazut : „ Ai descoperit care sunt cele trei calitati ale dragostei adevarate ?”

Tînarul i-a raspuns ca în toata umblarea lui prin lume si în urma experientelor ce le-a trait , a descoperit numai doua dintre aceste calitati. „ Spune-mi pe cele pe care le-ai descoperit ; „ i-a zis maestrul !

În primul rînd , a raspuns tînarul, dragostea adevarata înseamna daruire totala. Dragostea adevarata nu asteapta sa primeasca , ci ea se daruie pe deplin si mai întîi. Daruindu-te pe tine însuti si primind în aceiasi masura dragostea oferita de persoana pe care o iubesti , viata îti este plina, iar dragostea împartasita persoanei iubite se va multiplica prin copii.

Raspunsul este corect a confirmat maestrul ! Dar spune-mi si cea de-a doua caracteristica pe care ai gasit-o pentru dragostea adevarata ?

A doua cracteristica a dragostei adevarate este persistenta,a continuat tînarul. Dragostea adevarata trece proba timpului si este mai profunda si mai abundenta odata cu scurgerea vremii. Aceasta nu se consuma repede ca un foc de paie, ci ca un foc de carbuni se aprinde mai greu , dar odata aprinsa nu se mai stinge.

Ai gasit si-a doua caracteristica i-a zis maestrul ! Asa este ; dragostea adevarata este vesnica si nu este influentata de trecerea anilor !

Cînd i s-a cerut însa sa spun si al treilea raspuns, tînarul i-a zis maestrului : „Aceasta este tot ceea ce am învatat „! Pentru ca dorea ca tânarul sa gasesca întregul raspuns, maestrul l-a provovat cu o noua întrebare : „N-ai vrea sa mergi înca odata prin lume unde sa cauti si cea de-a treia caracteristica a dragostei adevarate ?

O nu ! i-a zis tînarul ; deja sunt foarte obosit . Am trudit din greu si am depus un efort asa de mare pîna acum !

Auzind acest raspuns , batrînul maestru a zîmbit si i-a zis tînarului : „Nu trebuie sa mai cauti ; ai descoperit deja si cel de-al treilea raspuns „! Pentru ca Dragostea adevarata înseamna munca asidua !

Cît de adevarate sunt aceste calitati : dragostea adevarata se daruie pe sine, este persistenta si se exprima prin munca si sacrificiu. Aceasta este si dragostea pe care ne-a dovedit-o Domnul Isus !

Tags
Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Articole Aleatorii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Close
Back to top button

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro

Close
Close