Articole

Voia lui Dumnezeu

Te-ai certat vreodata cu prietenii tai sau cu fratii tai pentru ca nu ati vrut sa va jucati acelasi joc? Uneori observam, pur si simplu, ca vrem altceva decat ceilalti. Si atunci este nespus de greu sa spui: „OK, facem ce vrei tu.”

Biblia ne invata ca noi nu vrem lucruri diferite doar unii fata de altii, ci ca, in general, oamenii vor adesea altceva decat ceea ce vrea Dumnezeu. Voia lui Dumnezeu a fost sa creeze lumea si omul, pentru ca apoi sa aiba o relatie foarte stransa cu creatura Sa. Dar primii oameni, Adam si Eva, nu au vrut acest lucru si de aceea au trebuit sa plece din Paradis. Insa Dumnezeu a creat mereu posibilitati pentru ca oamenii sa creada in El si sa poata avea partasie cu El. Asa l-a salvat Dumnezeu pe Noe impreuna cu familia lui de potop, pentru ca noe a crezut in El si a construit arca. Si Avram a ascultat de Dumnezeu, de aceea Dumnezue a ingaduit ca din el sa rezulte un popor mare. Cu poporul Sau, israel, Dumnezeu a trecut chiar prinMarea Rosie si a calatorit prin desert. Dumnezeu a vrut sa fie cu poporul. Cu toate acestea, israelitii au actionat de nenumarate ori conform propriei vointe. L-au parasit adesea pe Dumnezeu, nu L-au ascultat si s-au inchinat la idoli.

Insa si dupa toate aceste experiente negative pe care le-a avut cu noi, oamenii, Dumnezeu tot a mai vrut sa aiba o relatie cu noi. El a platit chiar si pretul cel mai scump pentru aceasta: L-a trimes pe Fiul Sau, Isus, pe pamant. Isus insusi afirma: „Voia Tatalui Meu este ca oricine Il vede pe Fiul si crede in El sa aiba viata eterna; si Eu il voi invia in ziua de apoi: (Ioan 6:40)

Pe cei care cred in El, Isus ii invata sa se roage: „Faca-se voia Ta: (Matei 6:10). Prin aceasta, ii spunem lui Dumnezeu ca este si dorinta noastra sa avem o relatie cu El. Acest lucru este posibil deoarece Isus a platit pentru vina noastra, murind pe cruce pentru noi. Dar Dumnezeu nu vrea sa ne salveze prin Isus numai din singuratatea noastra. El vrea sa ne faca apti pentru o viata placuta Lui. O viata dupa voia lui Dumnezeu. In cuvantul Lui, citim: „Sa nu va potriviti chipului veacului acestuia, ci sa va transformati, prin innoirea minti voastre, ca sa puteti deosebi bine voia lui Dumnezeu cea buna, placuta si desavarsita” (Romani 12:2).

Ce este insa bun, placut si desavarsit? Biblia mai prezinta si alte exemple: „Va rugam, de asemenea, fratilor, sa-i mustrati pe cei care traiesc in neoranduiala, sa-i imbarbatati pe cei descurajati, sa-i sprijiniti pe cei slabi, sa fiti rabdatori cu titi. Vegheati ca nimeni sa nu intoarca altuia rau pentru rau, ci cautati totdeauna sa faceti ce este bine, atat intre voi, cat si fata de toti. Bucurati-va intotdeauna. Rugati-va neincetat. Multumiti-i lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, caci aceasta este voia lui Dumnezeu, in Cristos Isus, cu privire la voi” (1 Tesaloniceni 5:14-18). Ce mai vrei sa faci azi, pentru ca sa se implineasca voia lui Dumnezeu in viata ta?

Tags
Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Close
Back to top button
Close
Close