ArticoleEditoriale

Cât ai fi dispus să plătești pentru un cadou?

Sursă imagine: Pinterest

Cadourile sunt un gest frumos. Se zice că e mai frumos să dai decât să primești, dar, haideți să fim sinceri, nouă ne place să primim. Și, de cele mai multe ori, nici nu mai contează atât de mult de unde vine cadoul și cum s-a produs procurarea lui, ci mai degrabă ce conține cadoul și dacă ne place sau nu. Uneori, darurile sunt prețuite, alteori nu.

Tu cât ai fi dispus să plătești pentru un cadou?

N-aș vrea să dau din casă lucruri intime, dar adevărul e că, dacă s-ar putea să fac cadouri calitative și ieftine, aș face-o. Gândești și tu la fel? Nu de puține ori, însă, un dar bun este costisitor și trebuie trudit. De câte ori te-ai întrebat cu câtă trudă și cu cât drag a fost făcut un cadou pentru tine? Sau poate te-ai grăbit să desfaci ambalajul și restul nu a mai contat. Poate uneori te-ai uitat doar la valoarea cadoului fără să te mai uiți și la omul care a stat în spatele său, oferindu-ți ce are mai de preț.

Biblia ne spune că mântuirea este darul lui Dumnezeu pentru noi și nu orice fel de dar, ci unul fără plată. Însă ceea ce uneori se trece cu vederea în calculul nostru este faptul că darul e fără plată pentru noi, deoarece a fost deja achitat. Mântuirea este cel mai costisitor cadou din istoria omenirii, iar pentru ca tu și cu mine să putem intra în posesia lui, acesta a fost plătit nu cu argint, nu cu aur, ci cu o viață. Și nu orice viață, ci viața unui Fiu de neam regesc, fiu de Dumnezeu. Da, cadoul vieții veșnice pentru omenire a fost plătit cu sânge prețios, printr-o moarte barbară și dureroasă. Mântuirea e un dar pentru tine și pentru oricine crede în Isus Hristos ca Mântuitor personal al Său, însă singurul motiv pentru care acest dar e gratuit este faptul că acesta a fost deja achitat.

Nu știu cât ai fi tu dispus să plătești pentru un cadou, dar Regele Luminii, Însuși Dumnezeu, prin Fiul Său, Isus a plătit totul ca tu să poți avea un cadou: iertarea de păcate și viață veșnică alături de El, în slava cerească. Întrebarea este: accepți tu cadoul Său, l-ai deschis? Dacă ai deschis cadoul, oare i-ai înțeles valoarea și trăiești cu adevărat la standardul înalt la care Dumnezeu te cheamă? Dacă nu ai deschis cadoul, mă întreb cât ai de gând să mai așepți? Orice cadou are la un moment dat și un termen de expirare. Nu amâna, s-ar putea ca într-o zi să fie prea târziu. Astăzi, Hristos te cheamă acasă, îndrăznește, trage de fundă, deschide cadoul.

P.S. Dacă doar stai într-un colț și privești cadoul fără să îl deschizi, nu înseamnă că l-ai primit, ci mai degrabă înseamnă că acesta e pus la dispoziția ta, dar nu ai intrat în posesia lui și nu te bucuri de el. Mântuirea este un dar, un dar care trebuie accesat. Cum se accesează? Admite că e vina ta. Tu ai greșit. Ai păcătuit. Ești departe de Dumnezeu. Acceptă că Isus Hristos este soluția pentru păcatul tău. Jertfa Lui este îndeajuns pentru ca păcatele tale să fie iertate. Crede în ceea ce a făcut El și primește-L în inima ta. Decide să trăiești o viață nouă alături de El, lăsându-L să îți transforme inima zi de zi, și călcând pe urmele Cuvântului Său, Biblia.

Lavinia Dance

Show More

Lavinia Dance

Am descoperit că în viață dacă îl ai pe Dumnezeu ai totul, iar fără El nu ești nimic. Dacă sunt ceva, sunt prin harul Său. Și dacă harul Lui a ajuns până la mine, atunci eu consider că trebuie să ajungă peste tot.

Related Articles

One Comment

  1. Foarte frumos. Închinarea pentru care am fost rânduiți ? Grea tema , Domnul Isus sa ne ajute sa o putem înțelege.
    . Tit 3:8 Adevărat este cuvântul acesta, și vreau să spui apăsat aceste lucruri, pentru ca cei ce au crezut în Dumnezeu să caute să fie cei dintâi în fapte bune. Iată ce este bine și de folos pentru oameni!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button