ArticoleEditoriale

Cât ai fi dispus să plătești pentru un cadou?

Sursă imagine: Pinterest

Cadourile sunt un gest frumos. Se zice că e mai frumos să dai decât să primești, dar, haideți să fim sinceri, nouă ne place să primim. Și, de cele mai multe ori, nici nu mai contează atât de mult de unde vine cadoul și cum s-a produs procurarea lui, ci mai degrabă ce conține cadoul și dacă ne place sau nu. Uneori, darurile sunt prețuite, alteori nu.

Tu cât ai fi dispus să plătești pentru un cadou?

N-aș vrea să dau din casă lucruri intime, dar adevărul e că, dacă s-ar putea să fac cadouri calitative și ieftine, aș face-o. Gândești și tu la fel? Nu de puține ori, însă, un dar bun este costisitor și trebuie trudit. De câte ori te-ai întrebat cu câtă trudă și cu cât drag a fost făcut un cadou pentru tine? Sau poate te-ai grăbit să desfaci ambalajul și restul nu a mai contat. Poate uneori te-ai uitat doar la valoarea cadoului fără să te mai uiți și la omul care a stat în spatele său, oferindu-ți ce are mai de preț.

Biblia ne spune că mântuirea este darul lui Dumnezeu pentru noi și nu orice fel de dar, ci unul fără plată. Însă ceea ce uneori se trece cu vederea în calculul nostru este faptul că darul e fără plată pentru noi, deoarece a fost deja achitat. Mântuirea este cel mai costisitor cadou din istoria omenirii, iar pentru ca tu și cu mine să putem intra în posesia lui, acesta a fost plătit nu cu argint, nu cu aur, ci cu o viață. Și nu orice viață, ci viața unui Fiu de neam regesc, fiu de Dumnezeu. Da, cadoul vieții veșnice pentru omenire a fost plătit cu sânge prețios, printr-o moarte barbară și dureroasă. Mântuirea e un dar pentru tine și pentru oricine crede în Isus Hristos ca Mântuitor personal al Său, însă singurul motiv pentru care acest dar e gratuit este faptul că acesta a fost deja achitat.

Nu știu cât ai fi tu dispus să plătești pentru un cadou, dar Regele Luminii, Însuși Dumnezeu, prin Fiul Său, Isus a plătit totul ca tu să poți avea un cadou: iertarea de păcate și viață veșnică alături de El, în slava cerească. Întrebarea este: accepți tu cadoul Său, l-ai deschis? Dacă ai deschis cadoul, oare i-ai înțeles valoarea și trăiești cu adevărat la standardul înalt la care Dumnezeu te cheamă? Dacă nu ai deschis cadoul, mă întreb cât ai de gând să mai așepți? Orice cadou are la un moment dat și un termen de expirare. Nu amâna, s-ar putea ca într-o zi să fie prea târziu. Astăzi, Hristos te cheamă acasă, îndrăznește, trage de fundă, deschide cadoul.

P.S. Dacă doar stai într-un colț și privești cadoul fără să îl deschizi, nu înseamnă că l-ai primit, ci mai degrabă înseamnă că acesta e pus la dispoziția ta, dar nu ai intrat în posesia lui și nu te bucuri de el. Mântuirea este un dar, un dar care trebuie accesat. Cum se accesează? Admite că e vina ta. Tu ai greșit. Ai păcătuit. Ești departe de Dumnezeu. Acceptă că Isus Hristos este soluția pentru păcatul tău. Jertfa Lui este îndeajuns pentru ca păcatele tale să fie iertate. Crede în ceea ce a făcut El și primește-L în inima ta. Decide să trăiești o viață nouă alături de El, lăsându-L să îți transforme inima zi de zi, și călcând pe urmele Cuvântului Său, Biblia.

Lavinia Dance

Show More

Lavinia Dance

Am descoperit că în viață dacă îl ai pe Dumnezeu ai totul, iar fără El nu ești nimic. Dacă sunt ceva, sunt prin harul Său. Și dacă harul Lui a ajuns până la mine, atunci eu consider că trebuie să ajungă peste tot.

Related Articles

5 Comments

 1. Foarte frumos. Închinarea pentru care am fost rânduiți ? Grea tema , Domnul Isus sa ne ajute sa o putem înțelege.
  . Tit 3:8 Adevărat este cuvântul acesta, și vreau să spui apăsat aceste lucruri, pentru ca cei ce au crezut în Dumnezeu să caute să fie cei dintâi în fapte bune. Iată ce este bine și de folos pentru oameni!

 2. O întrebare, involuntar (?) greșită, ce va duce la erezii.
  Greșeala se datorează necunoasterii semnificatiei cuvintelor, iar erezia consta în crearea unei dogme teologice proprii, care sustine ca mantuirea se capata platind/făcând ceva.
  Dacă consultam dicționarul, vom găsi următoarea explicație:
  CADÓU => Ceea ce se primește sau se oferă în mod GRATUIT!
  Deci, dacă este GRATUIT, nu mai trebuie sa plătești. Cadoul respectiv are o valoare, un preț, care A FOST PLATIT de Cel care dăruiește și NU mai trebuie plătit de cel care-l primește!
  „Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Și aceasta nu vine de la voi, ci este DARUL lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.” -Efeseni 2:8-9
  Dacă cel care primește, va trebui sa mai plătească, atunci nu mai este”dar/cadou”.
  Cel care primește darul/cadoul, trebuie să fie multumitor, cu o atitudine de recunoștință fata de Daruitor, nu ca SA primeasca darul, ci pentru ca L-A primit! În acest mod va arata ca apreciaza darul/cadoul primit, facandu-I plăcere Daruitorului. S-auzim numai de Bine!

  1. @Marin Necula, in prima parte a comentariului induci in eroare cititorii prin faptul ca nu faci diferenta intre ceea ce reprezinta un cadou firesc si ceea ce alta se explica in textul de mai sus, scris de Lavinia Dance! Sustinerea ta denota ca mantuirea noastra se rezuma la o singura acceptare iar restul vine de la sine (fals).

 3. Am lasat un comentariu, care vad ca nu apare. Ce ce? Sa inteleg ca a deranjat atentionarile mustratoare, continute? Pai „…who hates reprimand is stupid.” – (Prov.12:1) Sau, pur si simplu practicati cenzura, asa cum fac/faceau dictatorii, atunci cand nu le placea ceva? Aveti grija ca „…si cine uraste mustrarea va muri. – (Prov.15:10). Eu zic s-auzim numai de Bine!

  1. @Marin Necula, da, comenatariul tau anterior nu a fost aprobat din cauza ca orice se posteaza si se comenteaza pe site, va trebui aprobat de un administrator. Faptul ca a fost in asteptare, se datoreaza timpului pe care avem nevoie sa il alocam pentru a ne desfasura activitatea pe site. Toata echipa noastra lucreaza prin voluntariat, asadar, fiecare suntem activi atata cat timpul de permite. Si da, avem dreptul de a alege ce comentarii sa fie vizibile si care nu. Daca noi consideram ca unul dintre comentarii va face mai mult rau, dezbinare, controverse, sau continut inacceptabil, clar, acel comentariu nu va fi publicat. Prin termenii si conditiile noastre, ne asumam acest drept!

   O zi frumoasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button