ArticoleEditoriale

VREMURI GRELE – VREMEA DE PRIGOANĂ

Sursă imagine: Pinterest

2 Samuel 1:6-9

Trăim o vreme în care libertatea religioasă este tot mai îngrădită. Chiar dacă nu mai sunt aceleași forme de prigoană religioasă ca pe vremea părinților noștri totuși, diavolul dorește după copiii lui Dumnezeu, ca ei să nu aibă o inimă întreagă pentru El.

Să-l luăm ca exemplu pe David, un om după inima lui Dumnezeu, după cum afirmă prorocul Samuel: ”Domnul Și-a ales un om după inima Lui, și Domnul l-a rânduit să fie căpetenia poporului Său, pentru că nu ai păzit ce-ți poruncise Domnul.”

Saul a ajuns atât de înverșunat pe David, încât i-a dorit moartea cu orice preț și s-a folosit și de forțele oculte pentru a-i face rău acestuia. Ceea ce noi înțelegem, într-o vreme ca aceasta, este faptul că vrăjmașul sufletului nostru, diavolul, luptă cu toate forțele ca să depărteze copiii lui Dumnezeu de fața Sa.

Într-o astfel de vreme, Dumnezeu folosește oameni ai Săi pe care îi pune lângă noi să ne protejeze, la fel ca în dreptul lui David: Dumnezeu o folosește pe soția sa, Mical, pentru a-l scăpa.

Un sfat drag ce îl las pentru fiecare dintre voi este să vă iubiți aproapele, să nu îi doriți răul niciodată. Poate spui că nu meriți încercările sau prigoanele prin care treci și îți dau dreptate. Nici David nu le-a meritat.

Iubiți-vă familia, sunt oamenii pe care Dumnezeu i-a pus într-o astfel de vreme să vă fie sprijin. Iubiți-vă soțiile, iubiți-vă soții.

Faptul că David a rămas în voia Domnului a determinat prelungirea prigoanei pentru el. El putea să aleagă să fugă în altă țară. La fel ca David sunt și eu, și tu. Putem evita prigoana fugind, dar îndemnul ce vi-l las este acesta: este bine să cânți cu harfa și să nu dai înapoi.

Mai bună e dragostea decât ura. Mai bine un prânz de verdețuri decât cărnuri amare. Fii credincios Domnului în încercare, ca într-o zi să ieși aur curat. Acceptă prelucrarea sufletului tău, ca într-o zi Domnul să Se laude cu tine ca și cu David. Nu cârti când ești în încercare, ci iubește.

1 Samuel 26:10→” Și David a zis: „Viu este Domnul că numai Domnul îl poate lovi; fie că-i va veni ziua să moară, fie că se va pogorî într-un câmp de bătaie și va pieri.” Înțelegem din versetele acestea că David a lăsat totul în mâna lui Dumnezeu. Încredințează totul în mâna lui Dumnezeu ca să te bucuri de o răsplată deplină.

În David era o prezență a Duhului. Este și în viața ta prezent Duhul Domnului? David a avut posibilitatea să îl omoare pe Saul în peșteră, dar oamenii lui Dumnezeu nu se răzbună. Poate că ai avut și tu momente în viața ta când aveai posibilitatea să te răzbuni, de ai știut să lași în seama Domnului mare îți va fi răsplata.

Romani 12:17-21: Nu întoarceți nimănui rău pentru rău. Urmăriți ce este bine înaintea tuturor oamenilor. Dacă este cu putință, întrucât atârnă de voi, trăiţi în pace cu toți oamenii. Preaiubiților, nu vă răzbunați singuri, ci lăsați să se răzbune mânia lui Dumnezeu, căci este scris: „Răzbunarea este a Mea; Eu voi răsplăti”,  zice Domnul.  Dimpotrivă, „dacă îi este foame vrăjmașului tău, dă-i să mănânce; dacă-i este sete, dă-i să bea; căci, dacă vei face astfel, vei grămădi cărbuni aprinși  pe capul lui.”  Nu te lăsa biruit de rău, ci biruiește răul prin bine.

Satana se lupta împotriva lui David să nu împărățească, deoarece din sămânța lui David trebuia să Se nască Hristos.

Poți să îl învingi pe diavol doar dacă Îl ai pe Dumnezeu alături de tine. Rugăciunea stinge săgețile arzătoare ale vrăjmașului, de aceea, te îndemn să prosperi tot mai mult în viața de rugăciune personală sau împreună cu familia ta.

În vreme de prigoană, Dumnezeu va ridica lângă tine prieteni, oameni prin care să îți vorbească. La fel ca în dreptul lui David, Domnul i l-a dat pe Ionatan, un prieten de nădejde.

Dumnezeu a controlat situația, l-a respins pe Saul și l-a ales pe David. Dumnezeu are controlul și în viața ta, doar încrede-te în El.

Oamenii trecuți prin încercări vor fi oameni folosiți de Dumnezeu. Nu te îndoi dacă în vremea aceasta ești în încercare. Dumnezeu te prelucrează să poți fi aur curat, să Se poată lăuda într-o zi cu tine înaintea Tatălui.

Romani 9:21Nu este olarul stăpân pe lutul lui ca, din aceeași frământătură de lut, să facă un vas pentru o întrebuințare de cinste și un alt vas pentru o întrebuințare de ocară?

22, 23 →”Și ce putem spune, dacă Dumnezeu, fiindcă voia să-Și arate mânia și să-Și descopere puterea, a suferit cu multă răbdare niște vase ale mâniei, făcute pentru pieire; și să-Și arate bogăția slavei Lui față de niște vase ale îndurării, pe care le-a pregătit mai dinainte pentru slavă (despre noi vorbesc)?”

Erau două feluri de oameni atunci și acum: Saul – vas al mâniei, David – vas al slavei. Din care categorie dorești să faci parte?

Încercarea te pregătește pentru Împărăția lui Dumnezeu.

Trimis de Flavius Borzan pentru TotalSchimbat.ro

Show More

Lavinia Dance

Am descoperit că în viață dacă îl ai pe Dumnezeu ai totul, iar fără El nu ești nimic. Dacă sunt ceva, sunt prin harul Său. Și dacă harul Lui a ajuns până la mine, atunci eu consider că trebuie să ajungă peste tot.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button