ArticoleMeditatii

Nu suntem întotdeauna ce părem a fi

Uneori poți fi dus în eroare de o imagine iluzorie pe care o construiești potrivit cu imaginația ta bogată. Și, cumva, ai vrea ca și ceilalți să corespundă așteptărilor imaginației tale. Dar intuiția nu este întotdeauna cea mai bună modalitate prin filtrul căreia să privești viața și, cu atât mai puțin, ca să judeci lucrurile. Îți poți face o imagine despre cum ar trebui să arate cineva sau ceva.

Apostolul Pavel mai spune despre sine o afirmație din care lasă să reiasă un lucru. El însuși se recunoaște ca „smerit când sunt în mijlocul vostru și plin de îndrăzneală împotriva voastră când sunt departe” (2 Corinteni 10:1) și, după spusele corintenilor, „epistolele lui sunt cu greutate și pline de putere, dar când este de față el însuși, este moale, și cuvântul lui n-are nicio greutate” (2 Corinteni 10:10). Cei mai  mulți se așteptau să vadă un Pavel puternic în cuvinte. Dar Pavel, pe lângă cusurul acesta, avea și un fizic nu foarte aspectuos. Dacă cei din biserică s-ar fi luat numai după aspectele exterioare, ce ușor l-ar fi judecat și catalogat pe Pavel drept nedemn de a fi luat în serios după epistolele lui.

Nu subestima oamenii doar pentru că nu corespund criteriilor tale de gândire. Dumnezeu Se poate folosi de ei într-un mod în care tu nu ai putea să o faci.  Nu te crede nici prea înțelept. Folosește cu înțelepciune resursele primite și învață să cunoști oamenii și dincolo de aparențe.

Ne construim un univers propriu fără să luăm în calcul omenescul. Ce ar fi dacă ne-am orienta pe nevoile celorlalți mai mult decât pe propriile observații? Ne este greu să ne recunoaștem neputința și faptul că am greșit. Uneori orgoliul acesta, care împiedică sinceritatea, este piedica ce ne ține departe de oameni.

Trebuie să recunoști că nu poți cunoaște omul doar după o simplă conversație. Uneori trec ani și poți descoperi mistere despre el. Ne place să credem că noi știm repede ce cred ceilalți, dar acest lucru nu este decât o simplă părere. Rareori lucrurile și oamenii sunt ceea ce par a fi. Totuși, îți poți permite să ai naivitatea de a-i accepta și iubi chiar și atunci când nu corespund cu așteptările tale.

Uneori este bine să nu iei în seamă părerile altora când acestea sunt necinstite față de tine, dar să iei seama să te corectezi acolo unde este nevoie. Și să te intereseze ce gândește Dumnezeu despre tine mai mult decât părerile oamenilor. Iar dacă ești bun, continuă să fii așa, chiar dacă bunătatea ta nu va fi înțeleasă și uneori judecată nedrept.

Simona Mihăescu

Show More

Simona Mihaescu

"Pentru mine, fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu... şi doresc ca toţi oamenii să poată simţi bucuria prezenţei Lui în inima lor. Într-o lume umbrită de confuzie, El aduce răspunsuri, şi în locul unde întunericul domneşte, aprinde o lumină prin Cuvântul Său revelat. Aici am privilegiul să vă pot împărtăşi lucruri pe care le-am descoperit umblând pe Calea credinţei"

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button