DevotionaleEditorialeMesaj Biblic

7 modalități de a-L păstra pe Dumnezeu pe primul loc

Când Îl pui pe Dumnezeu pe primul loc, nu vei fi niciodată ultimul

Photo by Ben White on Unsplash
Photo by Ben White on Unsplash

În lumea modernă, oamenii sunt mai aglomerați ca niciodată. Rareori simțim că avem timp să reușim în tot ce vrem să facem, astfel încât lucrurile să fie împinse în lateral. Când nu acordăm prioritatea corectă, uneori ne îndepărtăm de aspectul cel mai important al vieții noastre: credința.

Matei 10:37-39 spune „Oricine își iubește tatăl sau mama mai mult decât pe Mine nu este demn de Mine; oricine își iubește fiul sau fiica mai mult decât pe Mine nu este demn de Mine. Cine nu-și ia crucea și nu mă urmează, nu este vrednic de Mine. Cine își găsește viața, o va pierde și cine își va pierde viața din pricina Mea, o va găsi.”

Păstrarea lui Dumnezeu pe primul loc în viața ta ar trebui să troneze orice altceva ai face. Acest lucru îți va transforma viața în moduri în care nu crezi că sunt posibile. E mai ușor de spus decât de făcut, dar cu aceste sfaturi veți clădi o relație mai puternică cu El, lucru care Îl va menține pe Dumnezeu pe locul unu ȋn viaţa voastră.

Lucrați la construirea unei relații intime cu Dumnezeu

Cum trebuie să-L păstrezi pe Dumnezeu ca prioritate, dacă nu știi nici cine este El? Fă-ți obiectivul tău să ai o relație profundă, intimă cu Dumnezeu și să-L lași în fiecare domeniu al vieții tale să te călăuzească. Dacă te uiți constant la alte persoane pentru răspunsuri și validare, vei descoperi că te simți gol. Când Îl rugăm pe Domnul, în schimb, și Îl privim pentru îndrumare, suntem întineriți. Pe măsură ce trăim pentru a fi pe placul lui Dumnezeu, El promite că ne va binecuvânta viața și ne va face să prosperăm.

Aveți o gândire de genul „ce ar face Isus?”

Oricine a crescut într-o biserică cunoaște expresia populară „ce ar face Isus?”. Nu este doar un clișeu tipic creștin, ci o mentalitate foarte puternică de păstrat. Când alegem să gândim activ așa cum a făcut Isus, luăm decizii care să-L onoreze pe Domnul. Isus ne-a învățat să fim calmi, să rămânem în frunte și să luăm alegerile dificile atunci când suntem în fața adversității. Înconjoară-te de prieteni creștini care te pot ajuta trăgându-te la răspundere pentru acțiunile și comportamentele tale atunci când nu Îl reprezinţi pe Domnul.

Folosește-ți talentele pentru El

Tot ce avem am primit de la Dumnezeu. Aceasta include talentele, abilitățile și darurile noastre. Dumnezeu a pus multă gândire intenționată în proiectarea fiecăruia dintre noi pentru un scop unic. Care e scopul tău? Ce ai fost creat pentru a face? Cum se completează personalitatea, abilitățile și darurile spirituale? Ia-ți ceva timp să te gândești la felul în care te-a creat Dumnezeu și cum ai putea fi folosit pentru un bine mai mare. S-ar putea să aveți o experiență de lucru cu copiii mici și ar fi un avantaj deosebit pentru pepiniera bisericii dvs., de exemplu. Luați talentele pentru a avea un impact asupra împărăției lui Dumnezeu, în loc să vă concentrați asupra propriei voastre lumi.

Rugați-vă zilnic

Biblia spune clar că rugăciunea este esențială. Începeți în fiecare zi cu o rugăciune către Dumnezeu, mulțumindu-I pentru încă o zi și cerând îndrumări pentru a face față urcușurilor și coborâșurilor care sigur vor veni. A începe ziua cu Hristos este cea mai bună modalitate de a vă pune ziua în mișcare, pentru că El va fi mai întâi în mintea voastră. În Ieremia 29:12, Domnul ne amintește că El ascultă mereu. Se spune: „Atunci Mă vei chema și vei veni să Mă rogi și Eu te voi asculta”.

Citiți o carte creștină sau ascultați un podcast creștin

Biblia este un instrument minunat pentru a vă construi relația cu Domnul; cu toate acestea, nu este singurul mod în care poți să-L cunoști. În lumea modernă, suntem dependenți de telefoanele noastre inteligente și de televiziune. De multe ori, acestea sunt doar zgomot, distragere și „umplutură” pentru timpul tău. Nu-L pun pe Dumnezeu pe radarul tău. În schimb, consultați o carte creștină sau abonați-vă la un podcast creștin. Acestea sunt modalități excelente de a vă distra și de a vă umple timpul liber în plus cu ceva productiv. Nici ele nu trebuie să fie serioase sau plictisitoare. Există chiar și comedianți creștini acolo, pe care îi puteți privi.

Faceți din credința voastră o aventură de familie

Să crești mai aproape de Dumnezeu poate începe chiar în casa ta. Când Îl pui pe Dumnezeu pe primul loc, dă un exemplu pentru ca restul familiei tale să-l urmeze. Dumnezeu ar trebui să fie în centrul familiei tale, așa că apucă-ți soția și copiii și scoate-i la biserică. Când veți căuta modalități de a-L împărtăși pe Dumnezeu împreună, veți construi relații mai puternice între voi. Unele moduri în care Îl poți împărtăși pe Dumnezeu ca unitate de familie este rugându-te împreună, implicându-vă ca grup de voluntari în proiecte misionare, sau parcurgând un devoțional și purtând o discuție deschisă despre ceea ce ai învățat.

Împărtășește-L pe Dumnezeu cu cei care poate nu-L cunosc

Știați că puteți fi singurul creștin pe care îl va întâlni vreodată cineva? Există oameni din întreaga lume care nu vor întâlni niciodată o Biblie, așa că ar trebui să trăiești întotdeauna Biblia în tot ceea ce faci.

Nu trebuie să-L forțezi pe Dumnezeu în privința lor, ci în schimb dăruiește-le cunoștințele tale despre Hristos. Mărturia ta este puternică; trebuie doar să găsești curajul să împărtășești asta cu alții. Când o faci, Îl pui pe Dumnezeu în fruntea minții tale și faci lucrarea Lui.

Când decideți să-L slujiți lui Dumnezeu din toată inima voastră și să faceți din El o prioritate, spiritul vostru va înflori. De asemenea, veți avea o perspectivă mai luminoasă, mai veselă asupra vieții. Vei fi, în sfârșit, plin de pace. Amintiți-vă să vă sprijiniți mai mult decât orice și spuneți-I: „Doamne, vreau să fac asta, dar nu pot face asta fără Tine.” El nu Se așteaptă să trăiești pentru El în propria ta forță sau capacitate. El îți va oferi instrumentele de care ai nevoie pentru a reuși.

Articol scris de Megan Bailey și tradus de la sursa beliefnet.com

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button