Articole

Și a fost mai întâi o iesle…

Cu mult în urmă, în Betleem, Se năștea Sursa Vieții, Dumnezeu din Dumnezeu Adevărat. Atunci, pentru prima și ultima dată în istorie, Viața a coborât pe pământ pentru a cunoaște moartea.

Într-o noapte întunecată, printre inimi întunecate, în neînsemnatul Betleem, S-a născut Hristosul – Lumina lumii! A fost pentru prima și ultima dată în istorie când Lumina a coborât pe pământ pentru a trăi într-un întuneric dens și apăsător.

În cele mai umile straie, într-un staul de vite, pe un pat de paie, Se năștea Prințul Păcii! Atunci, pentru prima și ultima dată în istorie, un Prinț S-a dezbrăcat de toată bogăția Sa pentru a cunoaște sărăcia.

Cu mult în urmă în Betleem, a fost o iesle ce avea să pregătească drumul spre cruce. Cu primul scâncet, Emanuel, Dumnezeu cu noi, a început drumul crucii.

Mesajul Crăciunului este simplu: Fiul lui Dumnezeu S-a născut pentru cruce. Scopul crucii a fost să ne împace pe noi, păcătoșii, cu Tatăl Sfânt.

A făcut-o din iubire, de bunăvoie, în umilință deplină, dezbrăcându-se de haina Sa imaculată și îmbrăcând haina omenească pătată.

La Crăciun, am primit cel mai minunat dar: har! Mărețul și costisitorul har!

„Dragostea lui Dumnezeu faţă de noi s-a arătat prin faptul că Dumnezeu a trimis în lume pe singurul Său Fiu, ca noi să trăim prin El.” (1 Ioan 4:9) 

Și a fost mai întâi o iesle… ce avea să pregătească drumul spre cruce.

Hristos S-a născut!
Sărbători binecuvântate!

Marilena Mihailescu

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button