Articole

Draga mea România

România începe cu tine!

Draga mea România, sunt una dintre fiicele tale și unul dintre oamenii ce nu-și dorește să îți arate prețuire doar pe data de 1 Decembrie, de ziua ta.

Scumpă țară, îmi pare rău și-mi cer iertare în numele meu, al fiilor și al fiicelor tale, că te-am desconsiderat și ți-am spus adesea că ești săracă, plină de gunoi, urâtă și neîngrijită. Totuși sărăcia, gunoiul, urâțenia și aspectul neîngrijit nu erau altceva decât chipul nostru privit în oglindă.

De 1 Decembrie oamenii îți urează „la mulți ani”. Este o urare îndrăzneață pentru un popor ce își îmbolnăvește patria mamă la propriu.
Ne iartă!

Dragul meu român, să nu te superi pe mine pentru cele spuse mai sus, dar …

Dacă îți dorești o țară curată, nu mai călca în picioare gunoiul aruncat pe jos, comentând că țara ta e plină de mizerie. Apleacă-te, ridică-l și pune-l la coș! Este o ocazie să arăți că ai fost educat pentru acțiune, nu pentru critică.

Schimbarea începe cu tine!

Dacă îți dorești o țară în care corupția să fie pe cale de dispariție, atunci nu mai băga bani în buzunarul medicului, al profesorului, al polițistului sau al judecătorului! Mita împiedică dreptatea în țară (2 Samuel 8:3), iar cel care o dă este la fel de vinovat ca și cel care o primește.

Schimbarea începe cu tine!

Stă scris „Să nu furi!” Nu scrie cât să nu furi sau de unde să nu furi. Scrie clar: să nu furi. Deloc! Niciodată! De la nimeni!
Dacă îți dorești dreptate în vârf de stat, practică dreptatea și în adânc de văi.

Schimbarea începe cu tine!

Dacă îți dorești o țară prosperă, practică dărnicia!

  • Hrănește un sărac cu mâncare, nu cu critică.
  • Îmbracă-l pe cel nevoiaș și nu îl disprețui pentru că are 7 sau 8 prunci acasă. Mai exact, nu-i blama pe cei mai puțin educați, ci fă ceva practic pentru educarea lor!
  • Îmbrățișează un copil orfan!
  • Fă voluntariat!

Schimbarea începe cu tine!

Dacă îți dorești o țară integră:

  • Renunță la părerile proaste despre ceilalți.
  • Vorbește politicos oricui, oricând.
  • Respectă părerile altora.
  • Nu întoarce rău pentru rău.

Schimbarea începe cu tine!

Dacă îți dorești o țară cu principii morale, renunță la a fi moralist. Fii moral!

Schimbarea începe cu tine!

Dacă îți dorești o țară creștină, renunță la costumul creștinului de duminica. Fii un adevărat creștin toată săptămâna!

Schimbarea începe cu tine!

Dacă îți dorești o Românie curată, începe prin a îndepărta mizeria din propriul tău suflet. Atâta timp cât stai și detectezi mizeria altuia, dar tu trăiești liniștit CU și ÎN mizeria ta, să nu ai pretenții.

Și nu în ultimul rând… pleacă-ți genunchii, fii mulțumitor pentru România și roagă-te pentru ea! Mulți și-ar dori pâinea ta, pe care o ai din belșug și frustrările sau chiar îngrijorările tale, române …

Richard Wurmbrand spunea un mare adevăr: Dacă I-am mulţumi lui Dumnezeu pentru ce a făcut pentru noi, n-am mai avea timp să ne plângem!”

Nu uita:
Schimbarea începe cu tine!

Marilena Mihailescu

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button