Meditatii

Dacă vrei ca Dumnezeu să îți răspundă la rugăciuni

de Colin Smith

„Bărbaților, purtați-vă și voi, la rândul vostru, cu înțelepciune cu nevestele voastre, dând cinste femeii ca unui vas mai slab, ca unele care vor moșteni împreună cu voi harul vieții, ca să nu fie împiedicate rugăciunile voastre” (1 Petru 3:7).

Apostolul Petru vorbește despre modul în care ar trebui să conviețuim în cămine și în biserică, dacă dorim ca Dumnezeu să ne asculte rugăciunile. În Vechiul Testament avem o întâmplare măreață despre profetul Iona (prin care Dumnezeu le vorbea oamenilor). Oamenii ascultau de el. Vieți erau transformate prin slujirea sa. Apoi, Dumnezeu l-a chemat să plece la Ninive. Schimbarea nu este niciodată ușoară, iar Iona nu a vrut să plece, așa că s-a îmbarcat pe o corabie care își avea destinația opusă.

via kgly.com

Corabia a fost prinsă în mijlocul unei furtuni năprasnice. Echipajul de la bord s-a panicat, iar căpitanul s-a apropiat de Iona și i-a spus: „Scoală-te și cheamă-ți Dumnezeul!“ Cu siguranță, acesta este unul dintre cele mai stânjenitoare situații din lume! Acești oameni erau păgâni. Ei nu știau nimic despre Dumnezeul cel Viu, așa că au venit la Iona și l-au întrebat: „Ai putea să te rogi pentru noi?” Ce moment!

Însă Iona își dă seama că nu se poate ruga, deoarece fuge de fața lui Dumnezeu. Simte că Îi este nefolositor lui Dumnezeu și celorlalți, așa că singurul lucru care se putea face era să fie aruncat peste bord. Apoi, când el se află în burta peștelui, el începe să se pocăiască, iar Dumnezeu îi ascultă rugăciunea.

Dumnezeu ne-a făcut „o împărăție de preoți” (Exod 19:6). Dar, în această lume, ce înseamnă o împărăție de preoți ale căror rugăciuni nu sunt niciodată ascultate?

Te-ai aflat vreodată în situația lui Iona? Te afli acolo momentan?

Tradus cu permisiune pentru TotalSchimbat.ro de pe UnlockingTheBible.org

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button