Editoriale

Dialog cu conștiința

„Aruncă-ți pâinea pe ape, și după multă vreme o vei găsi iarăși.” Eclesiastul 11:1

…Un verset  nu prea plăcut de cei mai mulți.

Eul: Cum, în vremuri de criză să-mi iau pâinea de pe masă și s-o împart cu cei sărmani?!

Conștiința: Un val cheamă un alt val. Da, în valul crizei și al neajunsurilor, pâinea pe care ai primit-o și astăzi de la Dumnezeu Tatăl împarte-o cu cel care are nevoie. Crezi că, făcând economie și adunând cât de multe, cu gând să-ți umpli cămara, nu vei duce lipsă? Ha! Te înșeli! Amintește-ți de văduva din Sarepta. Uită-te cu băgare de seamă: semeni mult și strângi puțin, și cine câștigă mult (sau puțin) își păstrează câștigul la loc sigur, zice el, dar nu vede că punga e spartă. Toată lumea se așteaptă la mult, dar, de fapt, are puțin; își aduce acasă câștigul și Dumnezeu îl suflă. De ce? Pentru că fiecare umblă pentru confortul lui pământesc în timp ce templul Duhului Sfânt stă dărâmat.

Eul: Dărâmat?! Cum adică dărâmat“? Vezi că mă jignești. Eu sunt pocăit. Sunt botezat de zeci de ani. Am citit toată Biblia și nu lipsesc de la adunare!

Conștiința: Da? Și ce-i cu asta? Crezi că e suficient? Asta crezi tu. Eşti pocăit? Aşa zici, că eşti. Dacă eşti, de câte ori ai renunţat la dreptul tău ca să nu faci Numele lui Hristos de ruşine şi să nu-L terfeleşti prin tribunale? De câte ori ai minţit când ţi-ai semnat pontajul pentru orele lucrate, care, de fapt, NU ERAU lucrate? De câte ori ţi-ai păstrat câte ceva din pachetul pe care ar fi trebuit să-l dai intact unei alte familii, căci ea era destinatarul, nu tu? Pe cine ai crezut că minţi? (Aminteşte-ţi de Anania și Safira). Ai spus măcar o singură dată, în zecii tăi ani de pocăinţă, Doamne, azi vreau să citesc din Scriptură cu dorinţa de-a mă lăsa modelat de Tine“? Sau poate că nu-ţi doreşti asta pentru că ar putea fi dureros şi nu eşti dispus să suferi pentru Hristos. Sau poate că citeşti Scriptura ca pe o carte oarecare, căci la bogata ta bibliotecă nu strică o carte de istorie în plus. În aceşti zeci de ani de pocăinţă, ai renunţat măcar o lună la a-ţi mai pângări privirea şi inima cu emisiuni TV şi imagini deocheate?

Eul: Ei, haide, e prea de tot; eu mă uit doar la ştiri şi la animale.

Conștiința: Ştiri exacte şi precise le găseşti tot în Scriptură, ţi-au fost date în avans. Ce auzi tu la TV se numeşte manipulare. Vrei cunoştinţă despre animale, citeşte în Geneza, frate, şi în Iov şi nu numai. Dacă doreşti mai mult, priveşte-le pe cele din curtea ta şi din jurul tău şi dă-I laudă lui Dumnezeu pentru înţelepciunea Lui. Zici că de la adunare n-ai lipsit? Ai auzit tu de răpirea minţii? Când de la altar se împărţea o hrană atât de gustoasă, recunoaşte că nu doar o dată mintea ţi-a fost răpită de secvenţe din filmul superb pe care l-ai sorbit înainte de adunare, sau de imaginile deocheate din revista peste care ţi-ai pironit ochii şi inima, dându-ţi frâu liber imaginaţiei. Şi lista ar putea continua.

Dacă aceste realităţi le regăseşti în tine, atunci templul tău este o ruină.

Eul: O, dar stai! NIMENI nu este PERFECT şi nu poate fi PERFECT!

Conștiința: Ştii tu că diavolul are misiunea de-a pune sub semnul întrebării vorbele lui Dumnezeu, semănând astfel îndoiala? Aminteşte-ţi: oare a zis Dumnezeu cu devărat să nu luaţi…?“ Dacă Dumnezeu a zis: fiţi sfinţi, căci şi Eu sunt sfânt…”, asta îmi spune că El nu mi-a cerut imposibilul. Dacă El mi-a spus să fiu ca El, înseamnă că se poate, trebuie doar să-I cer ajutorul. De altfel, SCOPUL pocăinţei este acesta: să mă dezbrac de mine însumi şi să mă îmbrac cu Hristos; Hristos să ia chip în mine. Dacă aceasta nu se realizează, TOŢI anii mei de aşa-zisă pocăinţă sunt NIMIC.

Trimis de Estela Manea pentru Total Schimbat.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button