Editoriale

Rugăciune sau judecată pentru Cristian-Daniel Florea

foto: Profil Facebook Cristian-Daniel Florea

Cred că cu toții știți despre cazul recent întâmplat cu privire la pastorul baptist Cristian-Daniel Florea, care, după șaptesprezece ani de slujire în Biserica Baptistă, a trecut din nou la Biserica Ortodoxă.

Într-adevăr, puțin șocant pentru o astfel de răsturnare de situație, știind cum mărturisea și vorbea deseori în biserici despre întoarcerea sa la Domnul și cum L-a cunoscut într-adevăr pe El, și mai ales criticile despre datinile și tradițiile românești ortodoxe care sunt practicate de majoritatea „creștină”.

Aș vrea să scriu astăzi puțin despre o altfel de răsturnare de situație, și anume toate acele reacții negative și grosolane care apar și au apărut în mediul virtual.

Așa cum avem dreptul personal să facem ceea ce dorim cu viața noastră, tot la fel nu este datoria noastră să judecăm persoana în sine, și anume acele jigniri, acele judecăți care mai că nu au decis o sentință de moarte. Am citit multe comentarii negative și foarte puține comentarii care spuneau că se vor ruga sau vor aduce sufletul acestui păstor și actual preot pe braț de rugăciune înaintea lui Dumnezeu, ca El să aducă o rezolvare și să-i lumineze mintea către calea adevărată, nu către o tradiție sau obiceiuri.

Oare cât de sfinți sau înțelepți putem să ne aflăm în astfel de situații când, în loc să știm cum să reacționăm ca un creștin adevărat, facem cu totul invers de parcă nouă ni se atribuie ciocanul judecătoresc și avem dreptul la orice sentință?

Personal nu l-am cunoscut niciodată pe Daniel, deși am auzit mărturia lui și cum s-a întors la Dumnezeu, fiind mișcat de dorința de cunoaștere și dedicare mai personală în ceea ce privește închinarea înaintea Lui Dumnezeu.

În calitate de creștin, în Sfânta Scriptură am citit și am aflat că a judeca o persoană nu ține de datoria noastră. Mai mult decât atât, noi trebuie să judecăm păcatul în sine, dar nu persoana. Asta înseamnă că pentru persoana respectivă va trebui să ne rugăm mult mai intens față de cum am procedat până acum, sau poate chiar cum nu am procedat deloc. Oricât de neisprăvită sau necreștinească poate fi decizia cuiva, avem datoria și chiar obligația de a ne ruga intens pentru această cauză. La ce ne folosește de multe ori să cunoaștem Cuvântul, dacă nu știm să îl practicăm, ba mai mult facem totul în contrariu?

În Ioan 3:16, Dumnezeu ne învață cum, din dragostea pe care a avut-o pentru omenire, Și-a dat singurul Său fiu să moară la Golgota, pe cruce, pentru a isprăvi păcatele noastre. Atunci când privim și ne raportăm la Dumnezeu, din paginile Sfintei Scripturi, vom vedea cât de josnice și slabe sunt de multe ori purtările noastre, fără să mai calculăm deciziile pripite și judecățile pe care le facem în fiecare zi.

Așadar, în încheiere, aș vrea să ne amintim cu toții că a judeca păcatul NU înseamnă a judeca persoana în sine, ci o poruncă nobilă de a ne ruga pentru sufletul omului.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Silviu Firulete

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

3 Comments

  1. Pace vouă! Rom12:17-21 aceste versete nu trebuie să le uite nici un om de pe fața Pământului.Fie el ateu,creștin sau necredincios.
    Rugăciunea înălțată către Dumnezeu în numele Domnului Isus Hristos prin Duhul Sfânt,este cea mai bună soluție,cel mai bun gând în acest caz.
    Nu avem de unde să știm despre hotărârea acestui om dar noi trebuie să privim la Hristos de pe Cruce.Poate noi nu vedem că și noi luăm uneori decizii care șochează pe alții si nu ne gândim atunci la șocul,durerea sau păsarea celor din jurul nostru.Trebuie să ne punem în situația lui și să vedem cum putem să îl ajutăm dacă vrea, sau cum putem să-I spunem lui Dumnezeu despre el.Să nu-l acuzăm înaintea Lui doar să-i cerem ca El să lucreze în viața lui ca să vină înapoi la Lumina adevărată dacă mai este cu putință.
    Fiți tari,stăruiți în rugăciune și dați Slavă Lui pentru că ne ascultă.

  2. SĂ SE POCAIASCA acest om si să se întoarcă la Dumnezeu care nu oboseste iertand. Nu s-a lepădat niciodată de sine ci este plin de mândrie si nesupunere.
    SĂ SE ÎNTOARCĂ LA FAMILIA SCUMPĂ pe care i-a dăruit-o DOMNUL, cu pocainta si dragoste, acest om mai rău decât paganii si preacurvar. Acest inselator care se insala pe sine si insala pe altii.
    SA LASE INTERNETUL si postarile pline de mândrie, SĂ INTRE IN CĂMĂRUȚĂ, să plângă si să se smereasca la picioarele CRUCII DOMNULUI CRISTOS.
    DOMNUL să-l aducă in pocainta.

  3. Sînt șocat de întorsatura lui la 180 de grade dar cine ar putea sami spuna care a fost problema Salutari din Cernauti Ucraina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button