ArticoleMeditatii

Dușmanul Întristare

foto:jurnalspiritual.eu

Ai aflat o veste ce te-a bulversat şi te gândești cu teamă la consecințele pe care un anumit lucru le poate avea pentru viitorul tău și al celor din jur. Involuntar, un val de tristețe te cuprinde și te simți înlănțuit în mrejele ei. Chiar dacă vrei să te ridici, totuși amintirea acelui lucru revine iar și iar, ținându-te captiv într-o stare  de neputință și deprimare, astfel încât nu mai poți vedea decât acel lucru rău, pe lângă atâtea binecuvântări primite.

Mi s-a întâmplat să trec pe aici. De aceea vreau să îți spun ce am învățat eu că trebuie să fac pentru a nu rămâne în această stare extrem de periculoasă:

– Am zis că vreau să mă ridic, să nu rămân în această stare, victimizându-mă fără rost, pentru că nu voi realiza nimic plângându-mi de milă, oricât de grea ar fi situația.

– Am conștientizat că există o luptă la nivel spiritual. Dușmanul meu fiind în prim plan tristețea și deznădejdea. După ce mi-am dat seama că pot lupta împotriva lor, am zis: „Ce trebuie să fac?”

– Am renunțat să mai fac scenarii negative cu privire la ceea ce ar putea urma să se întâmple, lucruri care doar aduceau îngrijorare și temeri. Indiferent ce ar urma, nimic nu poate fi la întâmplare. Eu am un Dumnezeu care mi-a purtat de grijă, și o va face în continuare, chiar dacă ar trebui să trec printr-o groapă cu lei sau printr-un cuptor aprins.

– Am deschis Biblia și mai cu sârguință am început să adun provizii, să îmi hrănesc sufletul cu Apa ce îl putea înviora și lumina mintea, să mă rog şi să văd că situația nu poate fi atât de rea precum am crezut.

– Am decis să mă încred până la capăt, și indiferent cum ar evolua lucrurile, să accept  și să pot spune: „Mulțumesc, Doamne!”, chiar dacă acum nu înțeleg de ce.

„Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta mea biruitoare” (Isaia 41:10). “Încredințează-ți soarta în mâna Domnului, încrede-te în El și El va lucra!” (Psalmul 37:5).

Nu este întotdeauna ușor, poate nu vei reuși să parcurgi toate aceste etape, dar dorința de a te ridica, conștientizarea luptei, încurajarea primită din Cuvânt și predarea deplină în brațele Domnului pot fi uneori singura soluție salvatoare din cursa dușmanului Întristare.

Simona Mihăescu

Show More

Simona Mihaescu

"Pentru mine, fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu... şi doresc ca toţi oamenii să poată simţi bucuria prezenţei Lui în inima lor. Într-o lume umbrită de confuzie, El aduce răspunsuri, şi în locul unde întunericul domneşte, aprinde o lumină prin Cuvântul Său revelat. Aici am privilegiul să vă pot împărtăşi lucruri pe care le-am descoperit umblând pe Calea credinţei"

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button