DevotionaleMeditatii

Rădăcinile necredinței

de Colin Smith

“Oricine crede în El, nu este judecat; dar cine nu crede, a și fost judecat, pentru că n-a crezut în Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu” (Ioan 3:18).

Există o diferență însemnată între necredință și îndoială. Îndoiala înseamnă a pune credința sub semnul întrebării și, prin definiție, este ceva ce doar credincioșii pot experimenta. “Toma necredinciosul” a fost un ucenic al lui Isus.

via experiencinghisvictory.com

Necredința este ceva diferit. Înseamnă refuzul înverșunat de a crede. E atunci când o persoană spune: “Nu cred! Nu voi crede! Nu pot crede!” Ce se află în spatele necredinței? Care este patologia necredinței? În Ioan 3:18 sunt unii care nu cred. Oare de ce nu cred? Ce se ascunde în spatele necredinței lor? “Și judecata aceasta stă în faptul că, odată venită Lumina în lume, oamenii au iubit mai mult întunericul decât lumina, pentru că faptele lor erau rele” (Ioan 3:19).

Rădăcina necredinței constă în iubirea lucrurilor rele

Dumnezeu ne-a creat să iubim. Ne-a creat să-L iubim pe El și să ne iubim unii pe alții. Toate poruncile Lui se rezumă la două lucruri importante: să-L iubești pe Dumnezeu cu toată inima ta și să îți iubești aproapele ca pe tine însuți.

Consecința păcatului este că iubim lucrurile rele. Apostolul Pavel spune că, în vremurile de pe urmă, oamenii vor fi “iubitori de sine, iubitori de bani…(și) iubitori mai mult de plăceri decât iubitori de Dumnezeu” (2 Timotei 3:2, 4). Aceasta este consecința intrării păcatului în lume.

Dacă te iubești pe tine, banii sau plăcerea, nu ai credință în Domnul Isus Cristos, deoarece El te cheamă să te lepezi de tine, să-ți iei crucea și să Îl urmezi. Așadar, atâta vreme cât te iubești pe tine, banii sau plăcerea mai mult decât Îl iubești pe Isus, nu ai credință în El și nu Îl urmezi.

Observi unele rădăcini ale necredinței în viața ta? Cum s-a ajuns aici?

Material tradus cu permisiune pentru TotalSchimbat.ro, de pe UnlockingTheBible.org

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button