Meditatii

Remarcă lucrurile mărunte din jurul tău

De Lissy Maruthanakuzhy

Observă lucrurile speciale din calea ta, iar acest obicei îți poate schimba viața.

În urmă cu mult timp, am avut o profesoară foarte specială în liceu, al cărei soț a decedat pe neașteptate din cauza unui atac de cord. Cam la o săptămână după moartea acestuia, profesoara ne-a împărtășit niște gânduri.

Pe măsură ce lumina soarelui târziu de după-amiază bătea prin ferestrele clasei, iar ora era pe terminate, profesoara a dat la o parte câteva lucruri de pe catedră și s-a așezat pe marginea sa. Cu o privire blândă, a păstrat o scurtă tăcere, apoi a spus: “Înainte de a se încheia ora, aș vrea să împărtășesc cu voi ceva ce nu are legătură cu materia noastră, dar care mi se pare important.”

via turnbacktogod.com

“Menirea fiecăruia dintre noi, pe acest pământ, este de a învăța, a împărtăși, a iubi, a aprecia și a ne dărui. Niciunul dintre noi nu știe când această experiență fantastică se va sfârși. Ne poate fi luată în orice moment. Probabil acesta este un mod de a spune că trebuie să profităm din plin de fiecare zi.”

Cu ochii înlăcrimați, ea continuă: “Aș vrea să-mi promiteți ceva. De acum înainte, în drumul spre școală sau întorcându-vă acasă, găsiți ceva frumos de remarcat. Nu trebuie să fie ceva ce vedeți; ar putea fi un miros – poate de pâine proaspăt coaptă din casa cuiva, ar putea fi adierea vântului care leagănă frunzele copacilor, sau modul în care lumina dimineții surprinde frunza de toamnă care cade ușor pe jos.

Căutați aceste lucruri și prețuiți-le. Deși aceste lucruri pot părea banale unora, ele sunt esența vieții. Sunt lucrurile mici care ni se dau aici, pe pământ, pentru a ne bucura de ele. Sunt lucrurile pe care le tratăm cu nebăgare de seamă. Trebuie să le considerăm importante și să le remarcăm, pentru că oricând…ne pot fi luate.” Elevii din clasă au păstrat tăcerea. Ne-am strâns toate cărțile și am ieșit din clasă în liniște.

În acea după-amiază, în drumul meu spre casă, am remarcat mai multe lucruri decât în ​​întregul semestru. Din când în când, mă gândesc la acea profesoară și îmi amintesc ce impresie ne-a lăsat, și încerc să apreciez toate acele lucruri pe care uneori le trec cu vederea.

Articol tradus cu permisiune de pe TurnBackToGod

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button