Articole

Frica de iad este cea mai puternică armă a Diavolului!

sursa foto: pinterest

Una dintre cele mai triste constatări ale secolului al XXI-lea este faptul că majoritatea creștinătății Îl acceptă pe Hristos de frica iadului și nu din dragoste și adorație. Este trist că în viața creștinilor primează frica de Diavol în locul iubirii față de Hristos, Mântuitorul sufletului omenesc.

Frica de iad este cea mai puternică arma a Diavolului! Prin această frică Diavolul reușește cu brio să intre în viața bisericii, să semene teroare și să nimicească sentimentul curat de dragoste pe care Dumnezeu l-a turnat în om.

Dacă te gândești cu frică la iad, înseamnă că ai pierdut din vedere frumusețea cerului. Sufletele răscumpărate de Hristos nu au timp pentru a se gândi la iad. Ochii și inima lor sunt predate în întregime cerului.  De ce le-ar fi frică, dacă sunt îmbrăcate cu Hristos? Pentru a moșteni cerul, trebuie să scapi de frica iadului și de egoismul iubirii de sine. Frica de iad izvorăște din iad. Tot din iad apare și dragostea excesivă de sine care-l face pe om să aleagă cerul de frica iadului și a suferinței, pe când el este chemat să aleagă cerul din dragoste pentru Hristos.

Ce fel de creștinism mai este și acesta? Până când vom rupe din pâinea lui Dumnezeu si vom hrăni trupul Diavolului? Dragilor, dacă ne este frică de iad, înseamnă că viața noastră spirituală a murit. Încă avem harul să-L chemăm în ajutor pe Cel ce înviază din morți.

Abandonați frica, aceasta nu vine de la Dumnezeu! În Dumnezeu, frica înseamnă dragoste, nu teroare sau pedeapsă.  Biblia ne vorbește despre o singură frică, iar aceasta este frica de Dumnezeu. Dar oare câți înțelegem că frica de Dumnezeu este sinonimă cu dragostea față de Dumnezeu?

Dumnezeu nu Își dorește oameni timorați în prezența Sa. El Își dorește oameni ce au înțeles că iubirea înseamnă renunțare la sine și dedicare totală față de cel de lângă tine. Când iubești din tot sufletul, în primul rând simți frică că ai putea răni persoana iubită.  Așa-i și cu iubirea temătoare de Dumnezeu. Când iubești, nu te gândești că vei fi pedepsit deoarece ai rănit persoana iubită, ci te gândești că ai rupt o inimă greșind. Te gândești la durerea produsă de tine, nu la o durere ce ți-ar putea fi produsă ție. În dragostea adevărată, eul dispare și oferă locul său în totalitate celui pe care a ales să-l iubească.  Aceasta este singura iubire sinceră și pură: renunțarea la sine.

Nu Îl poți iubi pe Hristos abia după ce L-ai trecut prin filtrul iubirii de sine. Nu poți moșteni cerul cu o gândire egoistă și cu o iubire căzută. Cândva, un luceafăr strălucitor s-a pus pe el mai presus de Creator, s-a iubit mai întâi pe sine … și a căzut din splendoare în teroare. Acesta este Diavolul.

Fugiți de frica iadului, căci aceasta înseamnă frică de Diavol! 

Într-un creștinim autentic, Diavolul tremură când un creștin îngenunchează.  Dacă am ajuns să dorim cerul din cauza terorii iadului, suntem cei mai nenorociți dintre oameni.  Cerul se moștenește prin iubire, nu prin teamă.

Iubirea față de Dumnezeu nu trebuie să fie umbrită de absolut nimic. Dumnezeu trebuie iubit pur și simplu.  Și de ce să mă gândesc la pucioasa din adâncuri, când Dumnezeul meu mă așteaptă să pășesc pe străzi de aur?

Iubiți-L pe Hristos cu o teamă sfântă și abandonați frica de iad. Omule, “ce alta cere de la tine Domnul Dumnezeul tău, decât să te temi de Domnul Dumnezeul tău, să umbli în toate căile Lui, să iubești și să slujești Domnului Dumnezeului tău din toată inima ta și din tot sufletul tău, să păzeşti poruncile Domnului şi legile Lui pe care ţi le dau astăzi, ca să fii fericit?” (Deuteronom 10:12-13).

Stați pe genunchi și lăsați ca frica să cuprindă iadul! 

Marilena Mihailescu

Show More

Related Articles

2 Comments

  1. Isus a vb.totusi despre iad de cateva ori și asta cu lux de amănunte doar pt.a prezenta o realitate spirituală și a trezi oamenii . Nu ne temem de diavol ne temem de legea lui Dumnezeu ca dacă o calcă vor apare consecințe teribile. Vom descoperi dragostea Lui Hristos prin întoarcere și ascultare de El . Deci trebuie să predicam ambele realități spirituale .Unii vad atâta dragoste în jur și profita de viata fără a cunoaște dragostea Lui Dumnezeu , ei bine acești oameni trebuie treziți din drumul lor către iad …nu știm uneori care lucrează mai mult la convertirea unora dar știm că Evanghelia trebuie predicata cf.Ioan 3 : 16.

  2. Sunt in de acord cu lucrurile pe care le-ati spus in acest articol,dar se poate intampla ca oameniii sa se intoarca la Dumezeu de frica iadului,ca apoi sa ajunga sa-L cunoasca pe Dumnezeul nostru minunat si plin de dragoste.Sa-L cunoasca pe EL asa cum este,un Dumnezeu care a dat TOTUL pentru noi.Marturisesc ca eu sunt una dintre acele persoane,care s-a intors la Dumnezeu de frica iadului.Dumnezeu lucreaza in mod diferit cu fiecare dintre noi.Binecuvantat sa fie Numele Lui Dumnezeu in vecii vecilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button