ArticoleExternePersecutiiStiri

FMI cere rugăciune în timp ce lumea așteaptă verdictul Asiei Bibi

Pakistan (MNN)- Trei judecători ai Curții Supreme pakistaneze au decis ieri soarta Asiei Bibi, dar pentru moment păstrează sub cheie verdictul.

„Poate…nu vor să dea un verdict special în acest moment din cauza situației din Pakistan”, a spus un pastor pakistanez, descriind tensiunea din jurul acestui caz.

Asia Bibi, o mamă creștină a cinci copii, a petrecut ultimii 9 ani în închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o. Cazul ei a făcut imaginea reprezentativă a persecuțiilor, ca rezultat al legilor de blasfemie pakistaneze.

În 2009, colega de lucru a lui Bibi a acuzat-o de blasfemie. Ea a fost acuzată și condamnată la moarte în anul următor. Legea blasfemiei este adesea invocată în mod explicit, pentru a persecuta creștinii.

Salman Tasser, fost guvernator al provinciei centrale Punjab, a vorbit în numele Asiei Bibi și a vrut să abroge legile Pakistanului privind blasfemia. Dar în 2011, bodyguardul politicianului Mumtaz Qadri l-a împușcat pe Taser în Piața Kohsar din Islamabad.

Asia Bibi a fost purtată între săli de judecată și o celulă de închisoare de mai bine de nouă ani. Există o presiune internațională crescândă asupra Pakistanului pentru a o elibera pe Bibi. În același timp, militanții islamiști amenință cu violența dacă judecătorii nu își aplică sentința de condamnare la moarte.

„Dacă va exista vreo încercare de a o înmâna pe Bibi unei țări străine, vor exista consecințe teribile”, a spus un grup într-o declarație.

Judecătorii Curții Supreme nu spun când vor anunța verdictul. În timp ce nu există un „pas următor” în cazul lui Bibi, pastorul pakistanez spune că sunt câteva direcții în care ar putea să se îndrepte.

Dacă judecătorIi susțin condamnarea lui Bibi, singura ei opțiune ar fi apelul direct către președintele Pakistanului pentru milă. Asia Bibi ar deveni prima persoană executată pentru blasfemie în Pakistan. Sau judecătorii ar putea răsturna condamnarea lui Bibi și ar fi eliberată din închisoare. Ea și familia ei ar deveni atunci ținte pentru grupurile islamice radicale. Există și o a treia opțiune. Judecătorii ar putea amâna sentința  cu moartea și să o schimbe cu închisoare pe viață. „În Pakistan, închisoare pe viață este de 14 ani în total”, a spus pastorul. „Fie vor începe cu cei 14 ani de la zero, fie vor scădea ceea ce a servit deja din sentința totală”.

„Cel mai probabil este că o vor executa, așa că vă îndemn să vă rugați în această privință.”

Cereți Domnului să întărească inima judecătorilor ca să-și înlăture teama. Rugați-vă să nu cedeze amenințărilor radicalilor, ci ca verdictul să aibă bază în justiție. Rugați-vă pentru pacea supranaturală a lui Dumnezeu peste Asia Bibi și familia ei.

Sursa:  www.mnnonline.org

Show More

Grunzac Alexandra

“Dumnezeu ne-a dat in dar mantuirea si nu este necesar sa facem nimic pentru a o castiga. Dar, din dragoste pentru Dumnezeu si pentru ca si ceilalti sa-L cunoasca, am ales sa Il slujesc prin tot ce fac si sa Il ascult. Vreau sa raspandesc in jurul meu o mireasma placuta Lui.“

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button