Editoriale

Noi, credincioșii și idolii din inimile noastre

foto: deviantart.ro

Citeam o carte faină în care se vorbea despre împăratul Asa, despre cum s-a întors cu fața către Dumnezeu și a început să curețe tot ce nu era în regulă. Atunci, Dumnezeu a început să îl binecuvânteze pe el și pe poporul său.

M-am gândit: Ce fain ar fi dacă ar începe cineva să curețe România de toate mizeriile ei, ca Dumnezeu să înceapă să ne binecuvânteze și pe noi! Însă ce ar trebui curățat în țara noastră? Multele biserici pline de icoane și de idoli?

Nu, nu. Nu bisericile sunt problema, ci noi.

Noi?

Da, noi, credincioșii și idolii din inimile noastre.

Poate vei spune că este imposibil așa ceva, întrucât noi nu avem idoli. Noi nu ne închinăm la icoane, la sfinți etc. Cum rămâne atunci cu lucrurile la care slujești zilnic? Cu tot ceea ce pune stăpânire pe tine și te face să nu mai poți să renunți?

Cum rămâne cu serialele tv de care nu te mai dezlipești, pentru care ai timp întotdeauna și fără de care aproape nu mai poți trăi? Pentru că nu se poate să nu aștepți următorul episod, nu se poate să nu vezi ce se va mai întâmpla, pentru că tu trăiești acolo și este necesar să știi ce se întâmplă.

Cum rămâne cu acele lucruri, sub diferite forme, despre care știi că nu sunt bune, dar pe care continui să le ții în viața ta, pentru că pur și simplu nu vrei sau nu poți să renunți la ele?

Cum rămâne cu inima ta plină de mândrie, cu răutatea din tine care adesea te stăpânește și nu te lasă să trăiești în pace? Cu acele mici minciuni pe care le strecori numai așa din când în când, dacă e nevoie. Nu, tu nu minți. Ai făcut-o doar când a fost necesar, dar, în rest, tu nu minți.

Cum rămâne cu inima ta împărțită? Inima ta pe care nu ai predat-o în totalitate lui Dumnezeu?

Am vrea și noi biruință în România. Să nu mai fie oameni care să fure în țară, hoția să nu fie acel ceva pentru care oamenii luptă, nepăsarea să nu stea pe inimile noastre. Ne-am dori ca adevărul, moralitatea și dragostea să domnească în țară. Însă unde sunt oamenii sinceri? Unde sunt oamenii morali? Unde sunt oamenii care luptă unii pentru alții, care se iubesc, care nu se învârt pe unde le este lor mai bine, ci caută să se implice acolo unde pot sluji? Unde sunt acei oameni?

Am vrea și noi biruință în România, dar cine ne curăță țara? Și mai mult decât atât, cine ne curăță inimile pline de idoli?

Numai Dumnezeu poate. Da, El poate. Poate să curețe idolii din inima ta și poate să îți tămăduiască țara. Însă e nevoie ca tu să îți pleci genunchii în sinceritate înaintea Lui, să scoți afară tot ce este murdar din tine și din casa ta. Să începi să mergi pe drumul sfințirii împreună cu Dumnezeu și să te rogi pentru curățirea țării tale. Să te rogi pentru oamenii de lângă tine.

Ce spui, ne plecăm astăzi genunchii și dăm idolii afară din inimile noastre și din țara noastră? Numai așa Dumnezeu va lucra.

”Dacă poporul Meu peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga, și va căuta Fața Mea, și se va abate de la căile lui rele, îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul, și-i voi tămădui țara.” 2 Cronici 7:14

P.S. Cartea despre care vorbeam se numește: Vânt proaspăt, Foc proaspăt de Jym Cymbala și merită citită!

Lavinia Dance

Show More

Lavinia Dance

Am descoperit că în viață dacă îl ai pe Dumnezeu ai totul, iar fără El nu ești nimic. Dacă sunt ceva, sunt prin harul Său. Și dacă harul Lui a ajuns până la mine, atunci eu consider că trebuie să ajungă peste tot.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button